Get Adobe Flash player

Rugsėjo 15 dieną projekto „SVEIKATOS VERSMĖS 2“ dalyviai vyko į Kauną, į Vytauto Didžiojo universitetą. Pirmasis edukacinis užsiėmimas vyko VDU Žemės ūkio akademijoje. Po trumpo marketingo vadybininkės Brigitos Medveckienės pristatymo mokiniai klausėsi doktoranto Mariaus Lasinsko paskaitos „Vaistažolės – maistas ir vaistas“. Anot lektoriaus augalai gali pakeisti vaistus, tik svarbu juos pažinti, tinkamai surinkti, paruošti ir vartoti. Dėstytojas mokė pažinti vaistinius augalus, parodė kaip didelėje natūralaus akmens grūstuvėje gamina chalvą su dilgėlių sėklomis, supažindino su savo parašytomis knygomis ir linksmai sekė pasaką apie žoleles.

20220927_1 20220927_2 20220927_6 20220927_7 20220927_8 20220927_9

Su VDU Žemės ūkio akademija, studijų programomis, studijų sąlygomis, konkursinio balo skaičiavimo sistema supažindino Marketingo koordinatorė Deimena Montvydaitė. Ji akcentavo, kad studijos Žemės ūkio akademijoje skirtos mylintiems gamtą ir technologijas, kad daugelis studentų gauna stipendijas ir darbą po studijų.

Antroji edukacija projekto dalyviams vyko Kauno VDU Botanikos sode. Tyrimo laboratorijoje mokiniai prisiminė genetikos mokslo pagrindus ir, naudodamiesi nesudėtingomis priemonėmis, iš apelsino minkštimo išskyrė DNR. Laboratorijoje vyko linksmas komandinis darbas, visiems puikiai pavyko jį atlikti.

Po praktinių užsiėmimų mokiniai grožėjosi rudenėjančio botanikos sodo augalais, aplankė oranžerijas ir sodo teritorijoje veikiantį Klimato muziejų.

Šios išvykos dalyviai ne tik daug sužinojo, įgavo naujų patirčių, bet ir puikiai praleido laiką.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8