Get Adobe Flash player

Radviliškio Kultūros centre jau penktą kartą surengtoje sveiko maisto šventėje „Gyvenimas kiTAIP“ Lizdeikos gimnazija dalyvauja nebe pirmą kartą ir pristato romantiškas arbatėles. Šiemet pasirinkta tema „Metų laikai“. Biologijos mokytoja Asta Šmukštienė ne tik vaišino arbatomis, bet ir papasakojo apie kiekvienos arbatos sudėtį. Švelni arbata „Pavasaris“ yra praturtinta įvairiais žiedais: kvepia kiaulpienėmis ir juodaisiais serbentais, o arbatos „Vasara“ skonis sodresnis, jos sudėtyje yra žemuogių ir kvapniųjų liepų žiedų. Protinę veiklą gerina arbata „Ruduo“, kurios sudėtyje yra pelkinės vingiorykštės ir fermentuotų gervuogių lapų bei saulėgrąžų žiedlapių. O arbata „Žiema“, kurią sudaro fermentuoti gauromečio lapai ir jonažolė, ne tik stiprina imunitetą, bet ir pakelia nuotaiką, veja šalin liūdesį. Be to, gurkšnodami arbatą žmonės galėjo išbandyti savo žinias prie edukacinio stendo, kuriame puikavosi daugybė natūralių ir džiovintų žolynų, surinktų Radviliškio apylinkių pievose, pelkėse ir miškuose. Taip pat buvo galima patiems susirinkti mėgstamų žolynų puokštelę iš paruoštų vaistažolių ryšulėlių ir dovanų gauti poezijos posmų, kad vėsų rudens vakarą užsiplikius vaistinių žolelių arbatos būtų galima mėgautis V. Mykolaičio-Putino eilėraščių ciklu „Mano mėnesiai“.

20220927_10 20220927_11 20220927_12 20220927_13 20220927_14 20220927_15 20220927_16 20220927_17 20220927_18

Šventės iniciatoriai Radviliškio rajono sveikatos klubas „Atgaja“ kasmet į renginį pakviečia įdomių lektorių, pristatančių radviliškiečiams sveiką gyvenimo būdą, negailinčių patarimų sveikatos klausimais. Šiemet paskaitą „Ką daryti, kad jaustumėmės laimingesni ir sveikesni“ vedė psichologė Jolanta Nėjutė, atkreipusi dėmesį ne tik į fizinę, bet ir emocinę sveikatą. Džiugu, kad ši šventė, skatinanti žmones domėtis sveika mityba, sveikatai palankiais produktais, kasmet sulaukia vis gausesnio dalyvių būrio ir vis daugiau žmonių jaučia poreikį gyventi aktyviai ir sveikai.

Sandra Karenauskienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien232
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę232
mod_vvisit_counterŠį mėnesį232