Get Adobe Flash player

20221020_2 2019 metų rudenį gimnazijos bendruomenė atsiliepė į Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato švietimo ir mokslo programų vadovės ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro kvietimą prisijungti prie iniciatyvos ir dalyvauti programoje „Darni mokykla“. Šias veiklas Radviliškio Lizdeikos gimnazija tęsė 2020, 2021, 2022 metais.

Programos tikslai glaudžiai siejasi su gimnazijos veiklomis bei vykdomais projektais. Gimnazija nuolat dalyvauja įvairiose iniciatyvose, susijusiose su darnaus vystymosi tikslais, dirba kaip UNESCO mokykla, veda integruotas veiklas įstaigoje, bendradarbiauja su kitomis rajono įstaigomis, analizuoja įvairius aspektus, vykdo tyrimus, skatina savanorystę, pilietiškumą, iniciatyvumą, bendruomeniškumą. Visos veiklos nukreipiamos darnios gyvensenos įpročių ugdymui bei švietimui apie tvarius, aplinkai ir visuomenei vertingus pasirinkimus.

Vienas iš pagrindinių programos akcentuojamų tikslų – darnios bendruomenės puoselėjimas, darnaus vystymosi švietimo temų integravimas į kasdienį ugdymo procesą (pamokas, kitus užsiėmimus, aplinkas). Darnios mokyklos programa, sudarytas veiksmų planas, suburta iniciatyvi komanda buvo puiki paspirtis ugdymo proceso, projektų, tyrimų kryptingam vyksmui ir stiprinimui. Programos formatas padėjo ne tik įtraukti moksleivius į planuojamas veiklas, formuoti sąmoningą mąstymą, bet ir keisti jų vartojimo įpročius. 2021 m. Radviliškio Lizdeikos gimnazijos veiklos įvertintos Sidabriniu diplomu.

Šių metų spalio 13–14 dienomis Sostinės vaikų ir jaunimo centre įteikti „Darnios mokyklos“ apdovanojimai. Programos „Darni mokykla“ naujojo sezono pristatymo renginyje apžvelgtas jungtinis sezonas bei pristatytas naujasis. Net 61 Lietuvos švietimo įstaigos sėkmingai pabaigė jungtinį sezoną ir įvykdė daugybę tvarių bei darnių veiklų savo bendruomenėse. Konferencijoje buvo pristatytas jau 7-asis programos „Darni mokykla“ sezonas, jo prioritetai, naujienos. Per dvi konferencijos dienas buvo perskaityta pranešimų apie tvarumo aktualijas, kaip integruoti darnaus vystymosi klausimus į visas mokyklos gyvenimo sritis, kasdienines veiklas, moksleivių įsitraukimo didinimą, pasidalinta praktinėmis mokyklų patirtimis, siekiant tvarumo ir darnos.

Taip pat konferencijos dalyviai buvo supažindinti su naujai sukurtu bei mokykloms skirtu skaitmeniniu darnumo įsivertinimo įrankiu, padedančiu įsivertinti klasėse ar mokykloje vykdomas veiklas, kiek jos draugiškos aplinkai, bei tikslingai diegti tvarumo principus kasdieniniame darbe. Šį įrankį sukūrė 4 Europos šalių švietimo ekspertai, dalyvaujantys 2 metus trunkančiame Erasmus+ KA2 projekte „Šuolis link darnaus gyvenimo stiliaus“. Metodika artimiausiu metu taps prieinama visoms ugdymo įstaigoms Lietuvoje, Estijoje, Škotijoje bei Vokietijoje.

Viena iš svarbiausių konferencijos renginio dalių – švietimo įstaigų įvertinimas už jų nuveiktus darbus per metus. Programoje dalyvaujančios ugdymo įstaigos buvo vertinamos pagal pateiktus kriterijus taškais bei pagal surinktą jų kiekį. Sudaryta vertintojų komanda nagrinėjo pateiktas veiklų ataskaitas ir, susumavus rezultatus, Radviliškio Lizdeikos gimnazijai įteiktas aukščiausias įvertinimas – Auksinis diplomas.

Nuoširdžiai dėkojame visiems bendruomenės nariams, įsijungusiems į programos veiklas, kviečiame ir toliau visus norinčius įsijungti į Darnios mokyklos komandą. Veikime kartu ir mūsų rezultatai atneš puikius vaisius bei pasitenkinimą būti kartu.

Jolanta Kvedarienė, IT mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6