Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazija, įgyvendindama Darnios mokyklos programą bei būdama UNESCO asocijuotų mokyklų tinklo nare, nuolat rūpinasi, kad didžioji dauguma bendruomenės narių žinotų pagrindines darnaus vystymosi švietimo kryptis, dalyvautų gimnazijos numatytose veiklose, prisidėtų prie DVT įgyvendinimo bendruomenėje.

20230209_1 20230209_2 20230209_3 20230209_4 20230209_5

Vasario 8 dieną 3D klasės mokiniai dalyvavo edukacijoje „Nematoma maisto pusė“. Šis užsiėmimas organizuojamas įgyvendinant Europos Komisijos remiamą projektą OUR FOOD.OUR. FUTURE. Edukaciją vedė Pasaulio piliečių akademijos atstovai. Jos metu mokiniai įsitraukė į aktyvią veiklą, siekdami ištyrinėti kuo daugiau įvairių faktų apie tai, kas slypi už jaunimo mėgstamų populiarių produktų, kaip jie susiję su klimato, žmogaus teisių problemomis. Simuliacijos metu mokiniai gavo vaidmenis, dirbo komandose, bandė išsiaiškinti kuo daugiau informacijos apie konkretų maisto produktą iš mūsų kasdieninio raciono: vaisius, riešutus, šokoladą ir kt. Kiekviena komanda gilinosi į produkto kilmę, vartojimo ypatumus, globalias, su produktu susijusias problemas, tokias, kaip žmogaus teisės, skurdas, klimato kaita ir kt. ir jo ateities perspektyvas – galbūt jam gresia išnykimas, o gal gamyba tik augs? Kokios tokio augimo pasekmės mūsų planetai? Edukacijoje buvo paliesti 8, 10, 12, 13 darnaus vystymosi tikslai.

Mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę ne tik dalyvauti Pasaulio piliečių akademijos sukurtame žaidime, bet ir padiskutuoti, praplėsti savo žinias ir akiratį bei išsinešti visiškai kitą požiūrį į kai kuriuos produktus ir susijusias su jais auginimo, vartojimo ir taršos problemas. Smagu, kad užsiėmimo pabaigoje gimnazistai džiaugėsi kitokiu užsiėmimu, kuris jiems patiko ir buvo prasmingas.

Mokytojos Jolanta ir Laima

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4