Get Adobe Flash player

Radviliškio miesto Aušros aikštėje gegužės 9 dieną skambėjo muzika, jaunimas sukosi šokio ritmu. Taip jau antrus metus Radviliškio Lizdeikos gimnazijos bendruomenė pakviečia miestiečius paminėti Europos dieną. Susirinkusius pasveikino savivaldybės vadovai.

20230521_1 20230521_2 20230521_3 20230521_4 20230521_5 20230521_6 20230521_7 20230521_8

Vaižganto progimnazijos, Lizdeikos gimnazijos ir Gražinos pagrindinės mokyklos mokiniai rašė sveikinimo laiškus Europos žmonėms, o Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojai renginio dalyvius supažindino su leidiniais apie Europos Sąjungą.

Tikriausiai simboliška, kad šią savaitę, minint Europos dieną, gimnazijoje vieši mokiniai iš Italijos, Bulgarijos, Rumunijos, Nyderlandų ir Turkijos. Jie kartu su Lizdeikos gimnazijos mokiniais dalyvauja Erazmus+ debatų projekte apie Europos vertybes. Lizdeikos gimnazijos mokiniai garsiai minėdami Europos dieną parodė, jog tiki, kad į Europą vėl sugrįš taika.

2A klasės mokiniai Nemirseta Volkovaitė, Ūla Jakaitytė, Rugilė Kavaliauskaitė, Emilė Jadovaitė, Viltė Anzelytė, Kamilė Barauskaitė, Hermas Maceikis ir Valentinas Lukošius dalinosi savo žiniomis apie Europos Sąjungą su Gražinos pagrindinės mokyklos 3–4 klasių mokiniais. Gimnazistai glaustai papasakojo apie Europos Sąjungą ir parodė, kaip ji veikia mūsų gyvenimą, sudomino mokinius žaidimu „Eureka“, įtvirtino žinias žaisdami Kahoot-ą. Pradinukai buvo apdovanoti knygelėmis ir saldainiais, o dešimtokai, ruošdamiesi pamokai, daug išmoko ir sužinojo.

„Pavyko“ – tokie buvo gimnazistų įspūdžiai. Kas žino, gal ši pamoka bus jų pedagoginio kelio pradžia?

Lizdeikiečių iniciatyva tęsti Europos dienos paminėjimą su miesto bendruomene pavyko. Labai smagu, kad šiemet į renginį įsitraukė ir kitų miesto ir rajono mokyklų mokiniai – jie ne tik rašė sveikinimus Europai, bet ir dalyvavo jungtinėje šokių programoje. Šiemet renginio vedėjai gimnazistai Melita ir Adomas dėkodami šventės dalyviams, dar kartą palinkėjo, kad greičiau į Europą grįžtų taika.

Vaida Jankūnienė, istorijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8