Get Adobe Flash player

Nors tolerancijos idėja visuomet buvo aktuali, tačiau šiemet ji ypač svarbi dėl pasaulyje vykstančių karinių konfliktų. Radviliškio Lizdeikos gimnazija lapkričio 16 d. minėjo tarptautinę Tolerancijos dieną, kurios šių metų simbolis – Tolerancijos žibintas. Gimnazistai pamokose ne tik diskutavo apie toleranciją ir jos svarbą, bet savo mintis, tolerancijos sampratą išreiškė lietuvių kalbos ir literatūros pamokoje rašydami elektroninius laiškus, dailės pamokoje piešdami Tolerancijos žibintus, pilietiškumo pamokoje juos gamindami. Baigiamasis minėjimo akcentas – integruota pilietiškumo pamoka gimnazistams. Istorijos mokytoja A. Savickienė kartu su mokiniais aptarė, kodėl tolerancija yra svarbi mūsų kasdieniame gyvenime, kokių pasaulio istorijoje būta skaudžių tolerancijos trūkumo pasekmių. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja S. Karenauskienė pristatė Lizdeikos gimnazijos Tolerancijos centro veiklą, kuri buvo įvertinta LR Vyriausybės Padėka už istorinės atminties puoselėjimą, pilietiškumo bei pagarbos prigimtinėms žmogaus teisėms ugdymą. Mokiniai įvertino piešinių „Tolerancijos žibintas“ parodą, Tolerancijos žibintų, simbolizuojančių tikėjimą šviesos ir gėrio pergale, alėją ir, nešini simboliniais žibintais, susirinko gimnazijos sodelyje. Istorijos mokytoja V. Jankūnienė supažindino mokinius su Radviliškio miesto istorija, mieste gyvenusiomis bendruomenėmis ir ypač skaudžiu mūsų miesto žydų likimu, paaiškino, kodėl paminklinis akmuo, žymintis praeityje Radviliškyje veikusių žydų maldos namų buvimo vietą, laikinai stovi gimnazijos teritorijoje.

20231117_2 20231117_3 20231117_4 20231117_5 20231117_6 20231117_7

Tikime, kad Tolerancijos diena yra dar vienas priminimas mums visiems, kaip svarbu ugdyti(s) sąmoningumą, atpažinti patyčias ar žeminančią retoriką ir stabdyti netinkamą elgesį, kad išvengtume skaudžių pasekmių.

Sandra Karenauskienė, lietuvių k. ir lit. mokytoja metodininkė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien14
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę14
mod_vvisit_counterŠį mėnesį14