Get Adobe Flash player

Penktadienis – balandžio 13 diena. Atrodytų, kad tai pati netinkamiausia data kažko imtis, nes pagal liaudies išmintį- 13 velnio tuzinas, užkeikta diena. Atrodo norėtųsi tinginiauti, nes per daug bijai likimo ir nesinori niekuo domėtis ar net ką nors naujo išbandyti, nes kamuoja baimė, kad kas nors nenusiseks. Bet kadangi, mes netikime blogais ženklais, būtent balandžio 13 dieną dalyvavome profesinės savanorystės projekto „kamtoreikia“ pamokoje - praktikume. Projektą vykdo Všį “SOS projektai”. Projekto iniciatoriai – mobiliojo ryšio bendrovė „Omnitel“ ir bankas „Swedbank“. Projekto švietimo partneriai: Švietimo ir mokslo ministerija, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Mokyklų tobulinimo centras, „Junior Achievement Lietuva“ ir Nacionalinė moksleivių akademija.

Pamokos tema - „Konfliktų valdymas“. Vadovė – praktikė Jovita Meškauskienė iš Lietuvos profesinės sąjungos "Solidarumas".

Vadovė pasakojo apie profesinę sąjungą. Taip pat paaiškino mums, kas yra darbuotojas ir darbdavys, jų pareigos, kas yra darbo sutartis ir kodėl ji reikalinga. Tai aktualu, nes po metų ar daugiau visi mokiniai taps darbo rinkos dalimi.

Darbo pradžioje mes gavome lapus su daugybę įvairiausių teiginių. Tai buvo kaip ir susipažinimo žaidimas, padėsiantis įsijausti į darbą. Užduotis buvo surinkti tų bendraklasių parašus, kurie atitinka lape pateiktus teiginius. Užduotį įveikėme pakankamai greitai, nes esame draugiška klasė - puikiai vieni kitus pažįstame. Nors ir viską atrodo atlikome vienodai greitai buvo ir greitesnių. D. Dambrauskis buvo greičiausias ir už tai dovanų gavo knygą „ Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ „.

Kai jau buvome įsijautę į darbą, mus suskirstė grupėmis, kuriose buvo 4-5 nariai. Dirbdami grupėse vieni apie kitus labai daug sužinojome. Po kiekvienos užduoties, atliktą darbą pristatydavo vis kitas komandos narys, kad kiekvienas turėtų galimybę išreikšti savo ir grupės narių nuomonę. Grupėse ieškojome atsakymų, kaip sukurti gerą komandą, kada jaučiamės saugūs, išsakėme savo problemas, priklausomybes (telefonai, interneto svetainės, miegas), mokėmės apginti savo nuomonę. Aiškinomės skirtumus tarp lojalumo ir lobizmo. Kai kurie, galima sakyti, sužinojome naujų žodžių. Taip pat supratome, kad girdime labai skirtingai, tai įrodė linksma paskutinioji užduotis.

Dalyvavimas projekte „kamtoreikia“ suteikė mums daug naudingų žinių, kurias galėsime panaudoti ateityje. Dabar galime sakyti, kad išmokome daug naujo, pagilinome savo bendravimo įgūdžius. Kiekvienas iš mūsų gali patvirtinti, kad tai ką sužinojo buvo naudinga ir nenuobodu. Džiaugiamės savo dalyvavimu ir tikimės prisidėti prie panašių projektų, kurie mums būtų aktualūs ir įdomūs.

 

3C mokinė Eivilė Augytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien17
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę17
mod_vvisit_counterŠį mėnesį17