Get Adobe Flash player

Per 90 moksleivių iš 32 Lietuvos rajonų ir miestų balandžio 12–13 dienomis rinkosi Pasvalyje. Petro Vileišio gimnazijoje vyko tradicinis Jaunųjų filologų konkursas, į kurį buvo pakviestos ir 4A klasės mokinės Karolina Ačaitė ir Gintarė Kasiliauskaitė. Jau keturiasdešimt ketvirtą kartą kūrybingai nusiteikę literatai sulekia į vieną būrį. Ne visi jie tampa profesionaliais lietuvių kalbos ar literatūros puoselėtojais, nors komisijos nariai jiems to nuoširdžiai linki. Ugdyti filologinę kultūrą – toks pagrindinis konkurso tikslas. Jaunųjų filologų konkurso idėjos autorius – poetas Justinas Marcinkevičius. Tuometinė Švietimo ministerija poeto siūlymą  ugdyti pradedančiuosius literatus bei kalbininkus įkūnijo 1965 metais. Kelias dešimtis metų konkurso komisijai pirmininkavo jaunųjų literatų ugdytojas, populiaraus žurnalo ,,Moksleivis“ redaktorius prozininkas Algimantas Zurba.

Konkurso dalyviai pasklido po Petro Vileišio gimnazijos klasėse įsikūrusias prozos bei dramos, publicistikos bei eseistikos, tautosakos, literatūros mokslo bei kritikos, kalbos sekcijas.
Filologų darbus aptarė vertinimo komisijos nariai: žinomi šalyje rašytojai, poetai, publicistai, mokslininkai Šiemet komisijai pirmininkavo žymi tautosakos tyrėja ir puoselėtoja Vilniaus universiteto docentė Bronė Stundžienė. Į konkursą buvo atvykusi Švietimo ir mokslo ministerijos specialistė Nida Poderienė, kuruojanti lietuvių kalbos ugdymą vidurinėse ir pagrindinėse mokyklose. Po rimto dienos darbo konkurso dalyviai žiūrėjo Klėties teatro spektaklį „Keleivio byla“ ir linksminosi vakaronėje „In corpore“. Kitą dieną vykome į Joniškėlį „paieškoti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės pėdsakų“, pasigrožėti grafo I. Karpio dvaru; kita grupelė moksleivių, mokytojų  susipažino su Pasvaliu muziejuje – apžiūrėjo ekspozicijas, aplankė Smegduobių parką. Konkurso uždarymas, kai skelbiami laimėtojai, visada laukiamas su įtampa. Šį kartą konkursas mums buvo sėkmingas- Gintarės ir Karolinos kalbos darbas ,,Žydinčių augalų pavadinimai Radviliškio rajono Kurklių kaime“ buvo apdovanotas Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro II laipsnio diplomu.

 

Mokytoja Laima Verbickienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8