Get Adobe Flash player

  
Radviliškio Lizdeikos gimnazija nutarė žengti koja kojon su naujovėmis ir vieni pirmųjų Radviliškio rajone atsisakys popierinių mokinių pažymėjimų – juos pakeis elektroniniai mokinių pažymėjimai.
Ši naujovė turėtų mokykloje įsigalioti nuo lapkričio 15 dienos, o kol kas mokiniai registruojasi sistemoje elektroniniam pažymėjimui gauti ir labai susidomėję klausosi instruktažų, kaip užsipildyti prašymą šiam naujajam pažymėjimui gauti.
Kuo pranašesni elektroniniai mokinių pažymėjimai už popierinius? Pirmiausia - tai bus įėjimo į mokyklą raktas bei mokinių kontrolė. Tėvai bei mokyklos socialinis darbuotojas galės matyti, ar vaikas praleidinėja pamokas, ar pamokų metu buvo išėjęs iš mokyklos.
Šis pažymėjimas atstos ir nemokamo maitinimo talonus – mokyklos valgyklos virėjos nuskenavusios elektroninį mokinio pažymėjimą matys, ar šiam mokiniui priklauso nemokamas maitinimas.

Elektroninis mokinio pažymėjimas atstos ir transporto bilietą mokiniams, važinėjantiems iš kaimų į miesto mokyklas.
Nebereikės piniginėje nešiotis ir bibliotekos bilieto – jį atstos elektroninis mokinio pažymėjimas.
Šis pažymėjimas galės tapti ir pinigine – į jį tėvai galės pervesti pinigus savo atžalomis ir, aišku, matys, ką vaikas pirko už tuos pinigus.
Kadangi Radviliškis vadinamas Šiaulių priemiesčiu, Lizdeikos gimnazijos administracija žada derėtis, kad lizdeikiečiams su elektroniniu mokinio pažymėjimu būtų taikomos nuolaidos ir Šiauliuose vykstančiuose renginiuose.
Beje, šis elektroninis mokinio pažymėjimas ugdys ir mokinio atsakomybę už dokumentą. Pametus šį pažymėjimą, jį teks blokuoti, pranešti apie praradimą vietinėje spaudoje ir vėl įsigyti naują. Elektroninio mokinio pažymėjimo kainą – 20 litų.

Lizdeikos gimnazijoje jau yra butaforinis elektroninis mokinio pažymėjimas, kurį Rugsėjo – 1-ąją gimnazijai įteikė EMP diegimo Lietuvoje koordinatorė VŠĮ „E2K“ direktorė Agnė Zalanskaitė. Greitai butaforinį pažymėjimą pakeis tikri.

Beje, netrukus elektroninius darbuotojų pažymėjimus turės visi Lizdeikos gimnazijoje dirbantys mokytojai.



Auksė Jasilionienė, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10