Get Adobe Flash player

„Perliukai“ – tai nacionalinis jaunų dainininkų ir instrumentalistų sukurtas projektas, kurio tikslas yra ugdyti neįgalių jaunuolių kūrybos poreikį, skatinti saviraišką, atrinkti geriausius vokalinius, instrumentinius ansamblius ir solistus. Renginyje neįgalieji kūrybiškai bendradarbiauja su sveikaisiais bendraamžiais – profesionaliais muzikantais.

„Perliukų“ menines programas ruošia Lizdeikos gimnazijos mokiniai, vadovaujami choreografijos vyresniosios mokytojos Almos Krivickienės, su Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Dienos užimtumo skyriaus (vadovauja Darius Paluckas) muzikos vadove Irena Plukiene ir jos ugdytiniais. Projektas ,,Perliukai“ – tai puiki galimybė debiutuoti muzikai gabiems neįgaliems jaunuoliams. Šiuo projektu siekiama: edukacinėmis priemonėmis užtikrinti neįgaliųjų pilnavertį dalyvavimą Lietuvos kultūriniame gyvenime; padėti neįgaliems jaunuoliams atskleisti savo muzikinius gabumus ir juos tobulinti, taip pat aktyvinti jų bendradarbiavimą su sveikaisiais atlikėjais, muzikos profesionalai; propaguoti neįgaliųjų kūrybinius pasiekimus ir taip keisti visuomenės požiūrį į neįgaliuosius ir jų kūrybines galimybes.

„Perliukai“ dalyvauja respublikinėse neįgaliųjų parodose, mugėse, koncertuose. Jau daugelį metų gimnazistai ir neįgalieji draugauja, repetuoja, keliauja, koncertuoja. Tai  leidžia vieni kitus geriau pažinti, suprasti, lengviau bendrauti.

Lizdeikos gimnazijos mokiniai ir Radviliškio Dienos užimtumo skyrius dalyvavo: Vilniuje vykusio II respublikinio jaunųjų neįgaliųjų muzikos atlikėjų konkurse-festivalyje „Perliukai“; 2010 m. buvo pakviesti į Prezidento rūmus, Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei pristatė II-ojo respublikinio jaunųjų neįgalių muzikos atlikėjų konkurso-festivalio „Perliukai“ laureatų koncertą; Ansamblis dalyvavo nacionaliniame dainų festivalio sutrikusio intelekto žmonėms 2005 atrankos konkurse, kuriame kolektyvas pripažintas finalistais. Kolektyvas nuolatinis dalyvis bei prizininkas respublikiniame jaunų neįgaliųjų muzikos atlikėjų konkurse – festivalyje ,,Perliukai“ (2009-2011m. Šiaulių zonoje I premija). Jau dešimtmetis, kai kolektyvo nariai aktyviai dalyvauja meninėje- kultūrinėje bei projektinėje  veikloje, tiek Radviliškio rajone, tiek respublikoje.

2012 metų rugpjūčio 31 d., Vilniaus Katedros aikštėje iškilmingai prasidėjo respublikinė neįgaliųjų darbų paroda - mugė - koncertas-  „TAU, VILNIAU!”, kuriame Radviliškiečių ansamblis dalyvavo jau aštuntą kartą. Renginyje vyko mugė, mokiniai ir neįgalieji draugiškai prekiavo įvairiais meno, dekupažo dirbiniais: dėžutėmis, lėkštutėmis ir pan.

„Perliukai“ ir toliau bendradarbiauja, koncertuoja, kartu leidžia laiką, padeda vieni kitiems.

 

Greta Chrapačytė 3D kl., Lizdeikos gimnazija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8