Get Adobe Flash player

2012 m. lapkričio 28 dieną grupė Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 3-4 klasių moksleivių, vadovaujami anglų kalbos mokytojos ekspertės Rimos Tarbūnienės, kuri aktyviai dalyvauja JAV ambasados Lietuvoje finansuojamame projekte („Learning Democracy and Sharing Values through Case Studies (Lithuania –USA) and Youth Teleconferences“), kartu su Lietuvos Edukologijos universiteto Socialinės komunikacijos instituto studentais, Vilniaus „Gabijos“ gimnazijos ir Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos moksleiviais dalyvavo videokonferencijoje su Nju Džersio Seton Hall universiteto studentais ir Nju Džersio vidurinių mokyklų mokiniais JAV ambasadoje, Vilniuje.

Prieš prasidedant konferencijai moksleiviai ir mokytojai turėjo galimybę susipažinti su Amerikos centre esančios bibliotekos veikla ir jos siūlomomis paslaugomis bei pabendrauti su konferencijos dalyviais.

Tiesioginė konferencija prasidėjo 16 val. vietos laiku. Pirmiausia abiejų šalių universitetų studentai diskutavo jiems aktualiais ir rūpimais klausimais, pavyzdžiui, kaip tapti istorijos mokytoju, apie ugdymo programas, studentų praktinių įgūdžių tobulinimą, metodinę veiklą, pilietinį ugdymą. Be abejo, diskutuojant buvo pastebėta daug skirtumų, kadangi skiriasi šalių ugdymo programos, pvz. JAV kiekvienoje valstijoje yra skirtinga ugdymo programa, taip pat amerikiečių studentai turi daugiau galimybių ir noro įsidarbinti mokykloje.

Nuo studentų savo žiniomis ir anglų kalbos mokėjimu neatsiliko ir gimnazijų moksleiviai. Jie diskutavo, kas yra geras mokytojas, ką keistų mokykloje, kad ji taptų prestižinė, kokią naudą teikia mainų programos, jei būtų galimybė, kokį dalyką moksleiviai keistų ugdymo programose. Beveik visi abiejų šalių mokiniai kalbėdami apie gerą mokytoją pabrėžė, kad mokytojas turi mylėti vaikus, gerai išmanyti savo dalyką ir būti nuoširdus. Lietuvos mokiniai teigė, kad daugiau norėtų dalyvauti mainų programose, mokytis įvairesnių užsienio kalbų, pvz. italų, kinų. Amerikos mokiniai norėtų, jog jiems būtų suteikta daugiau laisvės mokykloje bei po pamokų. Kultūros tema taip pat sukėlė daug diskusijų apie abiejų šalių populiarias radijo stotis, mėgstamą muziką bei grupes, muzikos festivalius ir sportą.

Nors Lietuvos ir JAV studentus ir moksleivius skiria didelis geografinis atstumas, šalių ekonominis ir socialinis skirtumas, skirtingos tautybės, bet visi jauni žmonės dega noru bendrauti, kuo daugiau sužinoti vieni apie kitus, dalintis patirtimi, todėl atsisveikinome iki kitais metais vasario mėnesį vyksiančios videokonferencijos.

Štai keletas Lizdeikos gimnazijos mokinių minčių, kuo edukaciniu požiūriu naudingi tokie susitikimai bei videokonferencijos.

Dainora: „Šis patyrimas labai naudingas. Sužinojau daug dalykų apie Ameriką, studentų studijas, apie moksleivių laisvalaikį. Manau, tai padės pasiruošti anglų kalbos egzaminui“.

Gytis: „Man buvo naujas patyrimas. Gavau daug naudingos informacijos apie JAV jaunimą, jų laisvalaikį, apie mokytojus ir mokyklas. Aš labai susižavėjau konferencija“.

Aistis: „Šios diskusijos mane labai įkvėpė. Norėčiau vykti į JAV“.

Lina: „Mane labiausiai sužavėjo amerikiečių laisvas bendravimas“.

Kornelija: „Gavau daug naudos, susimąsčiau apie anglų kalbos žinių tobulinimą“.

Gabija: „Susipažinau ne tik su Amerikos moksleivių gyvenimu, taip pat ir su moksleiviais iš Vilniaus“.

 

 

Rima Tarbūnienė,

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos

anglų kalbos mokytoja ekspertė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien2
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę2
mod_vvisit_counterŠį mėnesį2