Get Adobe Flash player

Viena po kitos žiebiasi švieselių girliandos praduotuvių vitrinose, namų languose skelbdamos, jog artėja didžioji metų šventė – Kalėdos. Vis labiau užsikrečiama šventine nuotaika ir noru padėti kitiems. Kiekvienas žmogus gali prisidėti prie vykstančių akcijų ar pats ką nors nuveikti kitų labui.

Noru padėti kitiems neatsiliko ir Lizdeikos gimnazijos mokiniai. Kiekvienas mokinys ar mokytojas galėjo atnešti jau perskaitytų knygų, kurias galėtų padovanoti kitiems. Knygų surinkome labai daug ir įvairių. Tad vieną vėjuotą ir šaltą gruodžio 17-osios dieną, po pamokų, Lizdeikos gimnazijos mokiniai, lydimi lietuvių kalbos mokytojos Ritos Šimkuvienės apsilankė Radviliškio ligoninėje.

Tik atvykus mus pasitiko ir palydėjo į suaugusiųjų skyrių vidaus ligų slaugytoja Dijana Pranienė. Čia mus mielai sutiko vidaus ligų vyr. slaugytoja Birutė Bičkuvienė, slaugytojos Milda Kiserauskienė ir Dana Jaraminienė. Skyriaus knygų lentynose tebuvo kelios knygos. Iškrovę visas suaugusiems skirtas knygas, vos sutalpinome lentynose. Darbuotojos labai džiaugėsi mūsų apsilankymu ir dėkojo už knygas, kurios buvo labai reikalingos. Vyr. slaugytoja Birutė Bičkuvienė pasakojo, kad ligoninėje knygos ilgai neužsibūna, žmonės jas skaito, o kartais, nespėję perskaityti, paprašo pasiimti ir į namus. Naujų knygų sulaukiama gana retai, jas sergantiesiems iš namų atneša ir patys ligoninės darbuotojai.

Aplankę suaugusiųjų skyrių, nepamiršome ir vaikų. Iš paaukotų knygų, atrinkome nemažai ir vaikiškų knygučių. Vaikų skyriuje, kaip ir suaugusiųjų, knygų gausu nebuvo.  Geras jausmas dėti knygas į lentynas žinant, kad čia atėjęs vaikas galės išsirinkti sau patinkančią knygą. Taip pat buvo gera matyti slaugytojų dėkingus veidus ir išgirsti gražių žodžių.

 Kiekvienas lizdeikietis gali didžiuotis prisidėjęs bent viena knyga ir galbūt kažkam praskaidrinęs dieną, nes tai sukuria šiek tiek daugiau šilumos mūsų visų širdyse.

 

Jolita Meškauskaitė, 2K kl. mokinė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5