Get Adobe Flash player

Mūsų gimnazijoje kuriamas gabių ir aktyvių mokinių klubas. Diskutuojama dėl pavadinimo. Gal tiktų „Alter ego“ (lotyniškai antrasis aš, artimas bičiulis, bendramintis)? Klube galėtų susiburti mokiniai, kurie nuolat siekia daugiau dalykinių ir asmenybės ugdymo žinių, nori jomis dalintis su kitais. Lizdeikiečiai buriasi į dvi grupes: tiksliųjų ir humanitarinių mokslų.

Sausio 15 dieną vyko humanitarų diskusija, kurios tema – „Literatūra“. Joje dalyvavę mokiniai pristatė po vieną labiausiai patikusią knygą, ją rekomendavo kitiems. Susitikimo iniciatorė, mūsų gimnazijos abiturientė Kristina Šiošytė, buvo paruošusi keletą klausimų diskusijai, tad nuotaikingai diskutavome, kas daro įtaką mums renkantis skaitomas knygas, kalbėjome ir apie mėgstamiausius rašytojus. Nors ir negausiai susirinkę, jaukiai ir smagiai pabendravome bei pasidalinome mintimis. Šis susitikimas leido ne tik artimiau  pažinti vieniems kitus, bet ir paskatino dar daugiau skaityti. Tikimės, kad tokio pobūdžio susitikimas buvo ne paskutinis ir į sekančias diskusijas ateis dar daugiau humanitarų.

O štai sausio 30 d. į susitikimą su ,,tiksliukais“ atvyko Šiaulių universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto dekanas profesorius Darius Šiaučiūnas ir docentė Daiva Korsakienė, kuri skaitė paskaitą ,,Įdomioji matematika“. Išgirdome įdomių minčių apie atminties lavinimą, mintinio skaičiavimo ypatumus, patarles matematikoje,  logines klaidas – sofizmus.  Ypatinga sofizmų rūšis – matematiniai sofizmai. Tai subtili ir užmaskuota tyčinė apgaulė, pagrįsta kalbos ir logikos taisyklių pažeidimu, kurią atskleisti pavyko ne iš karto ir ne kiekvienam.  Žiūrėjome edukacinį filmuką apie apvalųjį trikampį, daugiau sužinojome apie praktinį matematikos pritaikymą variklių, kino aparatų gamyboje.

Svečiai mus pakvietė atvykti į Šiaulių universitetą, pažadėjo parodyti matematikos laboratorijas, biblioteką, pasiūlė naujų susitikimų temas.  

Ieva Gakštytė, 3C klasė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11