Get Adobe Flash player

Kiekvienais metais rajone yra vykdomas bendrojo lavinimo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų mokinių teisinių žinių konkursas „TEMIDĖ”, kurio tikslas – ugdyti mokinių teisinį sąmoningumą ir supratimą apie teisinę sistemą.

Kovo 22 dieną šis konkursas įvyko ir Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje. Konkurse dalyvavo keturios Radviliškio rajono mokinių komandos: Šeduvos gimnazijos komanda ,,24 valandos” (vadovės Aušra Mickutė ir Dovilė Mikalauskaitė), Sidabravo vidurinės mokyklos komanda ,,Veto!“ (vadovė Regina Grigonienė), Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro Šeduvos skyriaus komanda ,,Teisės medis“ (vadovė Gintarė Nausėdienė) ir atnaujinusi savo sudėtį praėjusių metų respublikinio turo pirmosios vietos laimėtoja Lizdeikos gimnazijos komanda ,,Idėja fix“ (vadovės Ana Savickienė ir Rasa Buračienė).

Komandų pasirodymus vertino kompetentinga ir griežta komisija: komisijos pirmininkas Gediminas Armonas, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas, nariai: Živilė Laurutienė, Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus metodininkė (projektų koordinatorė), Larisa Paurienė, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja, Virginijus Savickas, teisininkas, Vaida Astrauskienė, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė.

Konkurso dalyvius pasveikino Ilona Sernovienė, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė, ir palinkėjo atsakomybės ir pilietiškumo, pasidžiaugė, kad pirmą kartą dalyvauja ne tik bendrojo lavinimo mokyklų mokiniai, bet ir profesinio ugdymo įstaigos atstovai. Dalyvius  pasveikino ir Lizdeikos gimnazijos pavaduotoja ugdymui, laikinai einanti direktorės pareigas, Rasa Dagienė, kuri palinkėjo komandoms sėkmės ir kūrybiškumo. Gerą nuotaiką skleidė pelėdžiukas Lizdeika, linksmai šokdamas ir sveikindamas visus susirinkusius. Po lizdeikiečių trumpos dalyvių pasveikinimo programėlės komandų kapitonai ištraukė burtus, kuri komanda pasirodys pirmoji, ir prasidėjo įtempta kova.

Mokinių laukė šešios užduotys, kurios pareikalavo ne tik teisinių žinių, bet ir kūrybiškumo, sumanumo ir išradingumo. „Temidės“ konkursas prasidėjo originaliais komandų prisistatymais, dvi užduotis mokiniai turėjo atlikti raštu – išspręsti testą ir kriminalinę mįslę-kryžiažodį. Po trijų užduočių pirmavo Radviliškio Lizdeikos gimnazijos komanda ,,Idėja fix“  ir tik vienu tašku nuo jų atsiliko Sidabravo vidurinės mokyklos ,,Veto!“ komanda.

Įpusėjus renginiui visos komandos kūrė valstybėje egzistuojančių teisinių institucijų žaidybinius modulius (policijos, prokuratūros, teismo, kt.), kurie turėjo nagrinėti išgalvotus ar mokyklos aplinkoje įvykusius tikrus įvykius pagal pasirinktą teisinės institucijos (vienos ar kelių) modulį ir priimti sprendimus pagal institucijos kompetenciją. Po šios užduoties mokiniai tradiciškai šiam konkursui privalėjo paruošti ir pristatyti „Temidės“ dienoraštį bei atlikti paskutinę atsisveikinimo užduotį. Balų pridėjo ir sirgalių pasirodymas. Susumavus visus komisijos narių balus paaiškėjo, kad antrąjį ,,Temidės“ konkurso etapą laimėjo Sidabravo vidurinės mokyklos mokinių komanda ,,Veto!“ 

Visiems dalyviams buvo įteiktos padėkos, atminimo dovanėlės, o pirmąją vietą pelniusi komanda iškovojo teisę atstovauti Radviliškio rajonui III – ajame teisinių žinių konkurso „Temidė“ etape, kuris vyks Šiauliuose.

Lietuvių kalbos mokytoja ekspertė R. Šimkuvienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien22
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę22
mod_vvisit_counterŠį mėnesį22