Get Adobe Flash player

2013 metų balandžio 26 dieną Lizdeikos gimnazijoje viešėjo Šiaulių regiono Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Amerikos skaityklos (http://www.usembassy.lt) koordinatorė, vyriausioji bibliotekininkė Roma Baristaitė. Viešnia mokytojams ir moksleiviams papasakojo apie skaityklos,  įsteigtos 2005 metais Amerikos ambasados Lietuvoje ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos susitarimu, veiklą ir galimybes. Tai vienintelė Lietuvoje tokia skaitykla bibliotekoje. Amerikos skaityklos tikslas – supažindinti skaitytoją su JAV kultūra, ekonomika, literatūra, istorija, skatinti abiejų šalių kultūrinį bendradarbiavimą. Skaityklos medžiaga galima naudotis ne tik skaitykloje, bet ir išsinešti į namus. Fonduose yra enciklopedijų, anglų kalbos mokomosios literatūros, amerikiečių grožinės literatūros, JAV istorijos, geografijos, meno ir muzikos knygų, įvairių muzikos stilių kompaktinių plokštelių, DVD ir vaizdajuosčių. Be to,  skaitykloje organizuojami įvairūs renginiai, kviečiami lektoriai, rengiamos parodos. Skaitykloje įsikūręs anglų kalbos klubas, nuolat vyksta edukaciniai užsiėmimai, vykdomi projektai-konkursai, bendradarbiaujama su  Lietuvos mokyklomis.

Susitikimo metu parodytas fragmentas iš pažintinio filmo apie JAV (10 valstijų). Moksleiviai atsakinėdami į klausimus apie valstijas, parodytas filme, demonstravo savo dėmesingumą ir gebėjimus įsiminti ir glaustai perduoti informaciją. Teisingai atsakiusieji apdovanoti simbolinėmis atminimo dovanėlėmis.

Edukacinė pamoka neprailgo - moksleiviai ne tik sužinojo apie skaityklos siūlomas paslaugas ir galimybes, bet pagilino žinias apie JAV, džiaugėsi laimėtais prizais. Lizdeikos gimnazijos administracija ir anglų kalbos mokytojai teigia, kad ir toliau tęs bendradarbiavimą su Amerikos skaitykla, pasirašydami bendradarbiavimo sutartį.

Rima Tarbūnienė, Lizdeikos gimnazijos anglų kalbos mokytoja ekspertė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8