Get Adobe Flash player

Gegužės 3 dieną Šiaulių Didždvario gimnazijoje vyko Tėvo Jurgio Ambrozijaus (Ambraziejus) Pabrėžos vardo mokslininkų, mokytojų, dvasininkų ir mokinių konferencija „Žmogaus ekologija“.  Jurgis Pabrėža - kunigas, pranciškonas, gydytojas, botanikas, pirmasis Lietuvos floros tyrinėtojas, vienas iškiliausių XIX a. švietėjų.

Konferencija prasidėjo plenariniu posėdžiu, kur mus sveikino Didždvario gimnazijos mokytojai ir direktorius, sveikinamąjį žodį sakė ir doc. dr. Juozas Pabrėža, kuris neseniai lankėsi ir Lizdeikos gimnazijoje. Išklausėme keturis projektus, kuriuos pristatė ne tik mokiniai ar mokytojai, bet net ir Šiaulių kryžių kalno Pranciškonų vienuolis. Po pranešimų buvome pakviesti arbatos pertraukėlei.

Pasivaišinę arbata, dirbome dviejose sekcijose. Pirmojoje sekcijoje dirbo Lizdeikos pirmokai gimnazistai Akvilė Buitkutė, Dovilė Skripkauskaitė ir Domantas Skripkauskas. Jie išklausė pranešimus apie dorinį ugdymą mokykloje, ekologinę kosmetiką, sužinojo, kad smilkalai ir aromatinės žvakės yra kenksmingos, išgirdo, kaip pasidaryti spalvotų makaronų ar perdirbti popierių savo namuose. Lizdeikiečiai neatsiliko kalbėdami apie vandens sakralumą – šventumą. Juos ruošiant šį pranešimą konsultavo  mokytoja L.Semeniukienė.

Antrojoje sekcijoje buvo pristatyti devyni pranešimai. Pradedant Didždvario gimnazijos mokinių genealoginiais medžiais ar įvairiais išradimais ir rankdarbiais per technologijų pamokas, ir baigiant Gruzdžių dirvožemio tyrimu ar kofeino narkotinėmis savybėmis. Aš, lizdeikietė Ieva Gakštytė, supažindinau konferencijos dalyvius su atliktu Arimaičių ir Verdenės šaltinių tyrimu, kurį atlikau su mokytojomis A. Šmukštiene ir J.Caporkiene.

Už savo pristatymus ir dalyvavimą konferencijoje gavome ne tik padėkas, bet ir „maisto protui“ – po juodojo šokolado plytelę. Džiaugiamės, kad ten dalyvavome atstovaudami savo mokyklą, pabendravome su naujais žmonėmis,  įgijome naujų pažinčių ir sužinojome kažką naujo bei įdomaus.

3C klasės mokinė Ieva Gakštytė 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11