Get Adobe Flash player

Gabūs mokiniai Lizdeikos gimnazijoje ne tik mokosi, tačiau ir pramogauja. Gegužės 7 dieną, antradienį, lizdeikiečiai vyko į Kauną. Tai buvo gabių mokinių klubo edukacinė ekskursija, orientuota į biologijos mokslus. Ankstų, tačiau saulėtą rytą, puikiai nusiteikę pirmokai- trečiokai gimnazistai autobusu išvykome iš Radviliškio.

Mūsų pirmasis tikslas laikinojoje sostinėje buvo Lietuvos Sveikatos Mokslų Universitetas (LSMU) ir jame esantis anatomijos muziejus. Mus maloniai pasitiko muziejaus gidė, kuri mielai mums papasakojo apie ten laikomus eksponatus. Muziejaus įkūrimo metais laikomi 1920 – ieji, todėl kai kurie iš pateiktų preparatų yra tikrai seni. Matėme tikrai nemažai: galėjome palyginti žmogaus ir avies plaučius, susipažinti su kiekvienu žmogaus kauleliu ir netgi juos pačiupinėti, pamatyti, kaip atrodo arterija, širdis ar kiti žmogaus organai. Nors muziejus skirtas ir puikiai pritaikytas ten mokytis LSMU studentams, tačiau ir mums buvo įdomu pažiūrėti.

Apžiūrėjus muziejų ir dar geriau susipažinus su žmogaus anatomija, susitikome su LSMU studentais, kurie pristatė ir papasakojo apie sveikatos mokslų studijas, jų trukmę ar kainą. Medicinos trečiakursis Robertas ir genetikos antrakursis Aurimas smulkiau papasakojo ne tik apie jų mokymosi ypatumus ar studijų programas,  bet ir apie studentiškas pramogas bei pasilinksminimus. Vėliau, tų pačių studentų, buvome palydėti į prozektoriumą. Prozektoriumas – tai patalpa, savotiška laboratorija, kurioje mokosi studentai. Kartais jų mokymosi priemonėmis būna plastmasiniai modeliai, o kartais – tikri žmonių kūnai ir organai. Tiesa, studentų darbą galėjome stebėti tik pro didžiulį langą. Nuoširdžiai padėkoję mus sutikusiems studentams ir su jais atsisveikinę, išėjome toliau. Mūsų dar laukė kitas garsus muziejus.

Nužingsniavę į Tado Ivanausko zoologijos muziejų buvome nustebinti didžiulėmis ekspozicijomis. Muziejus įsteigtas dar 1919 metais, todėl jo rinkinyje daugiau nei 250 000 eksponatų. Tai iškamšos, skeletai, šlapi preparatai, kailiai, odelės, anatominiai preparatai ir daugybė kitų. Apie kiekvieną iš jų mums buvo smulkiai papasakota muziejaus gidės. Ekspoziciją pagyvina egzotinių bei Lietuvos gyvūnų ir paukščių balsai, įvairios nuotraukos. Apžiūrėję visus eksponatus ir išklausę gidės pasakojimus patraukėme toliau.

Po laisvo laiko, kurio metu galėjome smagiai pasivaikščioti Kauno laisvės alėja, papietauti ar užsukti į taip visų mėgstamą „Akropolį“, visi sugužėjome į Kauno dramos teatrą. Lizdeikiečius gan nustebino muzikos, ritmo ir judesio dvejų dalių spektaklis „Batai“. Galbūt dėlto, kad tai kiek kitoks nei įprasta žanras, kurio nelabai įmanoma ir apibūdinti. Šokdami, dainuodami ir kitaip muzikuodami aktoriai kūrė išraiškingus siužetus. Išgirdome net ir lietuvių liaudies dainų, sutartinių. Puikiai atsipalaidavome ir patraukėme namo.

Kiek pavargę, tačiau vis dar puikiai nusiteikę, vėlų vakarą grįžome namo. Ekskursija pavykusi, o gabių mokinių klubo atstovai nenusivylę ir laimingi. Aplankyta, pamatyta ir sužinota daug, įspūdžių taip pat netrūksta, todėl belaukia saldus miegas.

3C kl. mokinė Ieva Gakštytė 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien120
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę120
mod_vvisit_counterŠį mėnesį120