Get Adobe Flash player

Šių metų birželio 4 dieną mūsų klasei teko apsilankyti Radviliškio lokomotyvų depe. Geležinkelis radviliškiečiams labai artimas. Daugelis mūsų , artimųjų, pažįstamų užima vienokias ar kitokias pareigas Lietuvos Geležinkeliuose.

Radviliškis – neatsiejamas nuo geležinkelių. Radviliškio geležinkelio mazgas po Vilniaus yra didžiausias geležinkelio mazgas Lietuvoje. Iš čia kontroliuojamas tranzitinis judėjimas visoje Šiaurės Lietuvos dalyje.

Radviliškio garvežių depas pastatytas 1870 m. tiesiant Liepojos–Romnų geležinkelį. Tuo metu Radviliškis buvo mažas miestelis: 80 kiemų, 485 gyventojai, medinė bažnyčia, dviejų lovų ligoninė, pašto stotis, nedidelė liaudies mokykla, valsčiaus valdyba. 1891 m. Radviliškio garvežių parkas išsiplėtė: jį sudarė 10 keleivinių ir 41 prekinis garvežys.. Radviliškio garvežių depas tapo didžiausiu visame tuometiniame Liepojos geležinkelyje.  Per pirmąjį pasaulinį karą, nutiesus Radviliškio–Tilžės ir Šiaulių–Jelgavos geležinkelius, Radviliškis tapo dideliu geležinkelio mazgu.

Praėjus daug laiko Radviliškio geležinkelio stotis labai išsiplėtė ir Radviliškis tapo „geležinkeliečių“ miestu. Mūsų miesto lokomptyvų depas turi vienus iš naujausių lokomotyvų „Siemens“. Turėjo galimybę įlipti į lokomotyvo vidų ir nors truputį iš arčiau susipažinti su traukinio mašinisto darbu.

Ekskursija buvo labai informatyvi, galėjome nuspręsti, ar norėtume ateityje matyti save tokioje profesijoje. Mus supažindino su aukštosiomis mokyklomis, kurios ruošia būsimus geležinkeliečius. Likome patenkinti ir džiaugėmės, jog turėjom progą pažinti dar vieną profesiją iš arčiau.

 

Gabija Senulytė 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9