Get Adobe Flash player

Lapkričio 13 dieną Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai  Aurimas Petrauskas, Julija Sabulytė, Rugilė Šaulianskaitė, Ema Pauraitė ir Mantas Jakštas, lydimi mokytojos Anos Savickienės, vyko į Vilnių, į Euroscola konkurso finalą, į kurį buvo pakviestos visos užsiregistravusios komandos.

Konkursui ruošėmės, nes labai viliojantis apdovanojimas. Finalo laimėtojai kviečiami į Strasbūrą. Kiekviena laimėjusi komanda suburia 24 mokinių ir dviejų mokytojų iš savo gimnazijos grupę ir dalyvauja renginyje Strasbūre. Europos parlamentas skiria subsidiją kelionės ir pragyvenimo išlaidoms padengti.

Taigi, pliaupiant lapkričio lietui atvykome į Europos Parlamento Informacijos biurą Vilniaus centre.  Iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų gimnazijų  į 14 val. vykusį finalą susirinko 19 komandų. Iš viso konkurse dalyvavo 56 gimnazijos.

Komandos turėjo parengti vienos minutės trukmės savo mokyklos prisistatymą lietuvių kalba. Pristatymas turėjo būti įdomus, aiškus ir trukti TIK VIENĄ MINUTĘ. Laiko ir galimybių jungti kompiuterius, rodyti prezentacijas, rūpintis garsu, muzikiniu fonu, papildomomis priemonėmis ir kėdėmis bei kitais techniniais klausimais, nebuvo - prisistatymas turėjo būti atliekamas gyvai. Prisistatymą vertino kitos komandos. Mūsų Lizdeikos gimnazijos pristatymas buvo palydėtas garsiais plojimais.

Pirmoji viktorina „Europos Sąjunga: istorija, institucijos, sprendimai“ truko 45 minutes. Užduotis  buvo skirta komandos žinioms apie ES istoriją, instituciją, Europos Parlamentą, teisėkūrą, vėliausius įvykius patikrinti. Vyko raštu,  atsakymui į vieną klausimą - tik viena minutė, tad ilgai negalėjome svarstyti, atsakyti reikėjo greitai ir  tiksliai, net ir nedideli netikslumai buvo neužskaitomi.

Per pertrauką susipažinome su kitų komandų dalyviais, pasivaišinome sumuštiniais su sultimis. Antroji užduotis „Europos Sąjunga: šalys, žmonės ir daugiau“ buvo trumpesnė, apie 30 minučių. Užduotis apie šalis: užduotis skirta patikrinti finalo dalyvių žinias apie ES valstybes, jų istoriją, kultūrą, geografiją, literatūrą ir t.t. Nelengva buvo suprasti įvairiomis kalbomis pateiktus klausimus. Komanda nelaimėjo pagrindinio apdovanojimo, tačiau rezultatai nenuliūdino. Aštunta vieta tarp 19 stiprių komandų ir galimybė pavasarį vėl dalyvauti kitame Euroscola konkurse! Įgijome patirties, gavome naujausios informacijos apie Europos Sąjungą, pabendravome su bendraamžiais, išbandėme save.

                                                                                

Rugilė Šaulianskaitė, 2A klasė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9