Get Adobe Flash player

Gamtos pasaulis vientisas, todėl ugdant mokinius negalima apsiriboti atskirų gamtos mokslų dalykų dėstymu. Reikia nagrinėti bendrus sąlyčio taškus: bendras gamtamokslines temas, glaudžiai susijusias su kasdieniu mokinių gyvenimu. Kiekvienas  dalykas  yra savaip svarbus, bet norėdami išmokyti  žinias ir gebėjimus panaudoti gyvenime, turime sieti vienus mokomuosius dalykus su kitais. Ugdymo procese mokymas turi būti ir dalykinis, ir integruotas. Integraciniai ryšiai dalykinėje sistemoje pagyvina mokymo procesą.


2-ų gimnazijos klasių mokinių iniciatyva gimė idėja organizuoti edukacinę kelionę - ekskursiją. Pasirinktas Kauno miestas, numatyta integruoti biologijos, fizikos mokomuosius dalykus. Per pavasario atostogas, balandžio 14 d. 2A ir 2B   klasių mokiniai, vadovaujami fizikos mokytojos Vilmos Andriušaitienės ir biologijos mokytojos Lionės Semeniukienės, vyko į Kauno Hidroelektrinę ir Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sodą.  Kauno HE lankymas buvo puiki galimybė pamatyti natūralioje aplinkoje veikiančius įrenginius, pagilinti žinias apie Lietuvos energetiką, jos plėtrą, problemas, susipažinti su energetiko darbo specifika.

Biologijos programoje mažai dėmesio skiriama bioįvairovės nagrinėjimui, todėl aplankydami Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sodą, mokiniai praplėtė botanikos žinias -susipažino su VDU botaninėse kolekcijose auginamais augalais, didžiausia Lietuvoje oranžerija, unikalaus grožio brandžiu parku su tvenkiniais. Mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje ,,Mikroskopinis pasaulis - kaip jį prisijaukinti?,, ir ,,Ką mums gali papasakoti bioindikatoriai“. Gimnazistai atliko įvairias užduotis: mikroskopais stebėjo neįžiūrimo mikropasaulio būtybes, susipažinimo su taršos bioindikatoriais.

Kelionės metu aplankyta Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčia Tai  didžiausia monumentalios architektūros  bazilikinė bažnyčia Baltijos šalyse, menanti įdomią ir  ypatingą istoriją: 1940 m. vokiečių okupacijos metais  ji naudota kaip popieriaus sandėlis, 1952 m. vasario 8 d. Stalino potvarkiu bažnyčioje įkurta Radijo gamykla (vėliau pavadinta „Banga“), kurioje įrengtas įrankių cechas.  Susipažinę su bažnyčios istorija  pakilome į bažnyčios terasą, kurioje atstatyta kukli, bet ir didinga koplyčia, skirta Šiluvos Švč. Mergelės Marijos garbei. Nuo terasos saulėtą dieną atsivėrė nuostabi Kauno bei jo apylinkių panorama.

Ši kelionė  ne tik mokomoji, bet ir pažintinė, be to,  puiki proga ugdyti komunikacinius gebėjimus bei toleranciją vienas kitam.

 

Lionė Semeniukienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien22
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę22
mod_vvisit_counterŠį mėnesį22