Get Adobe Flash player

2014–ieji – jubiliejiniai Lietuvos narystės Europos Sąjungoje metai. Mūsų valstybė jau 10 metų yra šios sąjungos narė. Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytojų iniciatyva, gegužės 5–9 dienomis Lietuvos  narystės ES paminėjimui buvo skirta renginių savaitė.

Gimnazijoje veikiančio gabiųjų mokinių klubo vadovės, prancūzų kalbos mokytojos Loretos Brobaitienės paskatinti, gabūs ir žingeidūs 3B, 3G, 3E ir 3K klasių mokiniai, susibūrę į penkių dalyvių komandas, varžėsi „Protų mūšyje“, skirtame Europos dienai paminėti. Po trumpų ir išradingų komandų prisistatymų  prasidėjo „kovos“. Užduotis joms paruošė mokytojai Romusas Labanauskas ir Vytautas Šarauskas, kurie patys dalyvauja tokiuose konkursuose. Be teorinių klausimų, dalyviai turėjo susikaupti audio ir video užduotims: reikėjo atpažinti kalbantį Europos komisijos pirmininką Žozė Manuelį Barozą, įvardinti vienos iš Europos Sąjungos šalių himną, kalbą, kuria himnas atliekamas ir kitas užduotis.

Susumavus dviejų turų rezultatus, direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pavaduojanti gimnazijos direktorių, Ina Bajarauskaitė visoms komandoms įteikė Padėkos raštus, o nugalėtojų komandai, 3B klasei, pasivadinusiai ,,Teisybės močiais“, atiteko saldus prizas – lietuviškas šakotis. Šią komandą sudarė Brigita Bagučianskytė, Deimantė Gužauskaitė, Gerda Imbrasaitė, Rintautas Kupris ir Daiva Petrauskaitė.

Pilietiškumo ir istorijos žinias mažajame „Protų mūšyje“ išbandė ir pirmokai gimnazistai. Mokiniai  dar kartą prisiminė Europos Sąjungos susikūrimo istoriją, Lietuvos integraciją ir įstojimą į šią sąjungą. Kaip ir trečiokai gimnazistai, pirmokai savo jėgas išbandė atlikdami mokytojos Vaidos Jankūnienės paruoštas teorinėse ir audio užduotis. Komandos varžėsi taškas į tašką ir pergalę vieno taško skirtumu šventė 1D klasės komanda, pasivadinusi „Kirviais“, nes, anot narių, jų žodis paskutinis ir lemiamas. Šaunusis ketvertukas, Domantas Burneika, Rugilė Gumuliauskytė, Miglė Bilevičiūtė ir Eglė Plukaitė, buvo apdovanoti ne tik Padėkos raštu, kaip ir kitos komandos, bet taip pat gavo ir saldų prizą  - „Pergalės“ saldainių.

Antrokai gimnazistai savo žinias, kūrybiškumą, išradingumą apie 28 Europos Sąjungos šalis sudėjo į pateiktis. Paruoštus darbus jie pristatė atviroje integruotoje istorijos, geografijos ir pilietiškumo pamokoje „Mes - europiečiai“. Istorijos mokytoja Gražina Vasiliauskienė visiems dar kartą priminė Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą istoriją, o antrokai prisiminė kiekvienos šalies geografinę padėtį Europoje. Šalių pristatymą užbaigė gražiausi Lietuvos vaizdai iš paukščio skrydžio. Pamoka buvo apibendrinta klausimais apie Europos šalių kultūrą ir papročius.

Renginių ciklą apie Lietuvos narystę Europos Sąjungoje užbaigė Europos egzaminas, kuriame savo žinias išbandė įvairių klasių mokiniai. Geriausiai  sekėsi 2A klasės mokinei Rugilei  Šaulianskaitei, kuri, tesingai atsakiusi į 17 klausimų iš 20, pateko į antrąjį etapą.

Vaida Jankūnienė

Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8