Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje Europos kalbų diena švenčiama tradiciškai, kasmet rugsėjo 26 dieną.

Anksčiau šią dieną vykdavo pasirodymai koncerte, sveikinant  rajoninio vertėjų konkurso, inicijuoto gimnazijos prancūzų kalbos mokytojos Loretos Brobaitienės ir organizuojamo  jau 10 metų, vertėjus ,kino filmų įvairiomis kalbomis peržiūra, kitos veiklos. O šiemet  jau antrą kartą gimnazistams yra suteikiama galimybė dalyvauti netradicinėse pamokose .Šią galimybę lizdeikiečiams suteikia Šiaulių universiteto humanitarinio fakulteto Erazmus programos studentai užsieniečiai. Fakulteto  prodekanės  doc. Redos Toleikienės ir dėstytojos Jūratės Žukauskienės dėka net 11 studentų atvyko šiemet pristatyti savo šalis ir pamokyti kasdienės kalbos frazių.

Gimnazistai buvo suskirstyti į 5 grupes ir dalyvavo trijose pamokėlėse. Juos mokė japonas, trys merginos iš Pietų Korėjos, pora turkų, latviai, ukrainietė. Ne visos šios kalbos yra Europos šalių, žinoma, bet visi studentai kalbėjo angliškai, pasakojo, kaip ES suteikia galimybę per anglų kalbą pažinti įvairias kultūras, gauti naujausią informaciją apie įvairius pasaulio įvykius, bendrauti, mokytis visame pasaulyje. Mokiniams ypač patiko japono studento pamokos, nes jis, pasipuošęs nacionaliniais rūbais ne tik mokė kalbos, bet ir vaišino savo pagamintais , labai neįprasto lietuviams skonio nacionaliniais patiekalais, kvietė klausytis liaudies muzikos. Korėjietės ne tik mokė frazių, bet kartu su gimnazistais šoko. Pamokos prabėgo labai greitai. Studentai aptarime sakė, kad mokytojo darbas yra labai sunkus, bet jie nenusivylė lietuviais mokiniais ir net norėtų atvykti dar kartą. Lizdeikos gimnazistai fotografavosi su svečiais ir lauks naujų netradicinių pamokų. Pavasarį planuojame pasikviesti Erazmus programos studentų iš Kauno Vytauto Didžiojo universiteto.

Geriau kartą pamatyti ir išgirsti, negu dešimt kartų paskaityti

 

Rasa Remeikienė,

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4