Get Adobe Flash player

Kiekviena karta turi savo požiūrį į gyvenimą, savaip vertina žmogaus kūno grožį, fizinių ir protinių gebėjimų ugdymą. Senovės graikų mąstytojas Sokratas pastebėjo, kad ,,nusiteikimas lavinti tik kūną, atmetant mintį ir dvasią – žemina žmogų, o susikaupimas lavinti tik protą ir mintį – kenkia ištvermei ir stiprumui“. Vadinasi, visada ir visur reikia išlaikyti protinių, dvasinių ir fizinių pratimų darną. Nors mūsų požiūris į žmogaus kūną pakito, tačiau  žmoniją vis dar jaudina fiziškai ir dvasiškai tobulo žmogaus idėja. 

Radviliškio Lizdeikos gimnazija visada propagavo olimpines vertybes, net tris kartus buvo išrinkta viena iš sportiškiausių Lietuvos mokyklų. Todėl naujojo modernaus stadiono, kurį sudaro bėgimo takai, šuolio į tolį ir rutulio stūmimo sektoriai, futbolo aikštė ir tribūnos, talpinančios 250 žiūrovų,  įrengimas yra labai svarbus gimnazijos bendruomenei. Spalio 9 dieną vyko oficiali naujojo stadiono atidarymo šventė, kurioje dalyvavo garbūs svečiai: Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys, mero pavaduotojas Kazimieras Augulis ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Genovaitė Juodeikienė bei radviliškiečiai, parėmę gimnazijos iniciatyvą įrengiant atletinės gimnastikos salę.

Stadiono atidarymo šventė prasidėjo gimnazistų eisena. Kiekvieną klasę šmaikščiai sporto tematika pristatė renginio vedėjai – rusų kalbos mokytojas Vincas Marcišauskas ir 3E klasės gimnazistas  Robertas Cilinginovas.  Direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pavaduojanti gimnazijos direktorių, Ina Bajarauskaitė, sveikindama šventės dalyvius, apžvelgė gimnazijos stadiono istoriją. Priminė, kad seniau čia telkšojo balos, vėliau po truputį įrengtas sporto aikštynas. Anot direktorės,  mokytojai dar prisimena, kaip kiekvieną rugsėjį organizuodavo talkas, nes reikėdavo ravėti bėgimo takus, sukasti smėlį šuolio į tolį duobėje ir kovoti su gyventojais dėl išmintų takų per futbolo aikštę... Be to, sunkų ir ilgą kelią teko įveikti ilgamečiam gimnazijos direktoriui Jonui Varkulevičiui, kad šiandien galėtume džiaugtis moderniu stadionu.  Rekonstrukcijos darbai, pradėti 2012 metų spalio mėn., sėkmingai baigti: sutvarkytas aikštyno drenažas, įrengti modernūs bėgimo takai, padengti ilgaamže, atsparia smūgiams, saulei ir vandeniui gumine danga,  rutulio stūmimo ir šuolio į tolį sektoriai ir didžioji futbolo aikštė. Pasak direktorės, naujajame aikštyne mūsų sportininkai lies prakaitą, vyks garbingos sportinės kovos ir bus garsinamas Lizdeikos gimnazijos vardas.

Gimnazijos bendruomenę pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys, kuris dovanodamas futbolo kamuolį, ragino jaunąją kartą siekti savo tikslų, ugdytis kūno ir dvasios stiprybę, o Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis pabrėžė, kad  stadiono rekonstrukcija, aplinkos sutvarkymas ir gimnazijos renovacija kainavo apie 1,5 milijonų litų, tačiau visada smagu investuoti į jauną žmogų, jo tobulėjimą.

Gimnazijos bendruomenę savo šokiais pasveikino ir aerobikos bei šokių grupės (mokytojos Rita Dirmeikienė ir Alma Krivickienė), skambėjo Olimpinis gimnazijos himnas „Olimpiečiai tarp mūsų“, o po meninių  pasirodymų vyko pirmosios oficialiosios varžybos. Estafetės rungtį laimėjo 2 klasių gimnazistės (Gretė Lukošaitytė, Kristina Semeniukaitė, Goda Eringytė ir Vilmantė Stašauskaitė)  ir 4 klasių gimnazistai (Liorentas Matas, Nefas Armandas, Lukas Bakanavičius ir Arminas Normantas).

Kol vyko rungtynės, gimnazijos svečiai apžiūrėjo naujai įrengtą atletinės gimnastikos salę. Realios paskirties neturėjusios gimnazijos patalpos virto modernia ir patrauklia erdve sportuojančiam jaunimui. Džiugu, kad kūno kultūros mokytojo Roberto Škėmos iniciatyvą parėmė ne tik gimnazijos administracija (Labdaros ir paramos fondo bei Mokinio krepšelio mokymo priemonėms skirtos lėšos), bet ir 14 Radviliškio rajono įmonių ir privačių asmenų. Tikimės, kad sudarytos puikios sąlygos treniruotis padės siekti dar geresnių rezultatų ir garsins Lizdeikos gimnazijos vardą. Kaip teigia R.Dekartas, būtina prižiūrėti ir lavinti kūną, kad gerai dirbtų protas. Juk proto, dvasios ir kūno darna – sveikatos šaltinis.

 

Lietuvių kalbos mokytoja Sandra Karenauskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6