Get Adobe Flash player
Studijoje „Amfiteatro atelje“
Apšvietimas

Ketvirtadienio popietę mūsų gimnazijos jaunosios fotografės kartu su informacinių technologijų mokytoja Jolanta Kvedariene laiką leido Šiauliuose, Sauliaus Jankausko fotostudijoje. Jaunosioms fotografėms buvo suteikta galimybė iš arti stebėti fotografo darbą, apžiūrėti ir išbandyti techniką bei dekoracijas. Studija nedidelė, tačiau labai jauki. Fotografas pasidalino patirtimi, išklausė kiekvieną klausimą ir į jį maloniai atsakė. Fotografės ne tik klausėsi S. Jankausko patarimų, tačiau turėjo galimybę ir paveiksluoti bei pabūti modeliais.

Fotomenininkas S. Jankauskas ypač daug dėmesio skyrė apšvietimui. Jis mokė mūsų gimnazijos fotografes, kaip elgtis su apšvietimu, kaip jis veikia, bei kaip galima jį panaudoti įvairiais būdais.

Jaunosios fotografės dalinasi savo įspūdžiais apie naują patirtį ir žinias:

„Gyvenime teko pažinti daug fotografų, kurie pasidalindavo savo gyvenimo patirtimi, pamokymais, padrąsinimais. Tačiau šiandien, praleidus popietę su Sauliumi Jankausku, tikrai nenusivyliau. Labai gerai praleidau laika, nors viskas trūko tik kelias valandas, bet buvo verta. Supratau, kas kiekvienas klystame, tačiau iš klaidų mokomės. Jis pasakojo, kad fotografija yra mūsų praeities, mūsų pačių atspindys, iš kurio galime pasimokyti. Jo šiltas bendravimas skatino klausti net ir pačių kvailiausių klausimų. Leido išbandyti studijos aparatūrą, dekoracijas. Džiaugiuosi, kad turėjau unikalią galimybę apsilankyti pas S. Jankauską studijoje ir sužinoti daug naudingos informacijos ir ją pritaikyti savo „fotografijos“ kelyje.“ (3D klasės mokinė Rebeka Tomkevičiūtė)

„Buvo labai įdomu sužinoti, kaip veikia apšvietimas, kaip jį galima panaudoti įvairiausiais būdais. Taip pat sužinojom, kaip reikia bendrauti su žmogumi, kad jis atsipalaiduotų. Fotografas buvo labai draugiškas ir atsakinėjo į visus mūsų pateiktus klausimus.“ (3C klasės mokinė Martyna Jurkšaitė)

„Tos kelios valandos, praleistos studijoje, buvo labai įsimintinos. Fotografas Saulius Jankauskas pasitiko mus labai svetingai, turėjome galimybę pamatyti, kaip vyksta foto sesija. Sužinojau daug įdomių dalykų. Mes gavome progą pabūti fotografėmis arba, mano atveju, modeliu, smagiai galėjau pasijuokti ir tikrai gerai praleidau laiką toje jaukioje studijoje.“ (3D klasės mokinė Aušrinė Ivoškutė)

„Nekantriai laukiau susitikimo su profesionaliu fotomenininku Sauliumi Jankausku. Juk viena yra skaityti knygą ar įvairius straipsnius apie fotografiją, tačiau visai kas kita yra stebėti ir klausti žmogaus, kuris yra šios srities profesionalas. Susitikime sužinojome daug apie apšvietimą, dekoracijas, bendravimą su klientais, turėjome galimybę net stebėti trumpą foto sesiją. Fotografas davė mums daug patarimų, kuriuos pritaikysime ateityje. Tikiuosi, dar bus susitikimų su šios profesijos atstovais“ (3B klasės mokinė Inga Samoškaitė)

Po susitikimo fotografės su mokytoja nuvažiavo prie Talkšos ežero ir ten, pasinaudojusios fotomenininko S. Jankausko patarimais, paveikslavo aplinką.

Dėkojame mokytojai, suorganizavusiai šią išvyką, ir Sauliui Jankauskui už šiltą priėmimą ir pasidalijimą patirtimi.

 

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 3B klasės mokinė Inga Samoškaitė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8