Get Adobe Flash player

Kovo 6 d. Šiaulių Simono Daukanto gimnazija ir Šiaulių universiteto Informatikos, matematikos ir e.studijų institutas pakvietė į tarptautinę moksleivių  matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos darbų bei projektų konferenciją, kuri organizuojama jau penkioliktąjį kartą.

Šioje konferencijoje dalyvavo 260 mokinių ir mokytojų iš: Kauno, Jurbarko, Panevėžio, Radviliškio, Klaipėdos, Akmenės, Kretingos, Vilkaviškio, Kuršėnų, Biržų, Joniškio, Raseinių, Kėdainių, Šiaulių  ir iš Latvijos.

Plenariniame posėdyje buvo perskaityti devyni pranešimai. Penkis iš jų skaitė moksleiviai iš Latvijos. Kiekvienas pranešimas sudomino klausytojus. Didelį įspūdį paliko pranešimas „Loterija: turtas ar apgavystė?“.

Po plenarinio posėdžio darbas vyko penkiose sekcijose, kuriose buvo pristatyti įvairiausi mokinių matematikos, ekonomikos ir informacinių technologijų pranešimai. Buvo perskaityti penkiasdešimt aštuoni pranešimai. Mokinių darbus aptarė ir vertino ŠU matematikos ir informatikos e. studijų instituto docentai, profesoriai.


Mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai kasmet dalyvauja šioje konferencijoje. Šiemet  2A mokinės  E.Plukaitė ir  G. Bublytė pristatė integruotą matematikos ir biologijos projektą „Ginčai dėl soliariumų: nuodas ar vitaminas?“ (Disputes of solarums: a poison or a vitamin?,); G. Kačinskaitė ir K. Šiurnaitė „Tobulas, paprastas ir save įsimylėjęs skaičius“ (Perfect, simple and self-love number);   1D mokinės M. Makarovaitė, A.Matuzaitė, A. Goštautaitė, R.Petrauskaitė, A. Turčinaitė ir 2A  M. Vaitiekūnas  pristatė integruotą projektą „Laikas ir laikrodžiai“ (Time and Clocks);  2E mokinės K.Kuvikaitė, I. Krištapaitė, M. Simonavičiūtė „Šiaudinio sodo geometrija“ (Thatched garden geometry) ir   3A mokinys D.Kareckas  filmuką „Mamos diena“ (Mother's Day (video)).

Mokinius konsultavo mokytojos J.Caporkienė, L.Duglas, L.Indilienė, S.Vaitiekūnė, J.Kvedarienė, L.Semeniukienė. I.Andriušaitienė, N.Vilbikas.

Manau, kad mokiniams ši konferencija suteikia galimybę ne tik pristatyti savo atliktus darbus, bet ir palyginti save su kitais, pasidalinti idėjomis ir pasisemti naujų.  

Konferencijos dalyviai vyko  ir į informacinę- pažintinę kelionę  „robotų trasomis“, mediateką ir centų kambarį, kuris pretenduoja į Gineso rekordų knygą.

Darbo diena buvo nelengva, tačiau ji prabėgo greitai ir turiningai. Kiekvienas dalyvis sužinojo ką nors naujo ir reikalingo.

Jurgita Caporkienė, matematikos  mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7