Get Adobe Flash player

Pratęsiant stalo etiketo visiems ir kiekvienam pamokos idėjas, Lizdeikos gimnazijoje suaugusiųjų klasėms buvo organizuota netradicinė integruota pamoka  ,,Gyvenkime sveikai“. Pamokų ciklo tikslas - skatinti sveiką gyvenseną, pasitelkiant sveiko gyvenimo būdo principus: fizinį aktyvumą, sveiką mitybą. Per matematikos pamoką suaugusieji buvo skatinami nagrinėti savo pajamas bei išlaidas, mokomi skaičiuoti kalorijas. Mokiniai turėjo galimybę per pamoką fiksuoti išlaidas, kurias sudarė produktų kainos, skirtos šventinei vakarienei. Surinktą informaciją pateikti diagramomis. Per kūno kultūros pamoką mokiniai išmoko rytinės mankštos pratimų, sužinojo apie jų naudą žmogaus fizinei sveikatai bei buvo supažindinti su sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo sąsajomis. Per anglų kalbos pamoką mokiniai turėjo galimybę ieškoti informacijos apie sveiką gyvenimo būdą bei naujausius mokslinius tyrimus apie tai  užsienio šalyse. Mokiniai per dailės pamokas mokėsi stalo dekoravimo meno bei maisto puošybos subtilybių. Lietuvių kalbos pamokoje rašė straipsnį apie pamoką, taisė ir analizavo pamokos pristatymus.

Džiugu, kad netradicinėje integruotoje  pamokoje  jau antrą kartą  dalyvauti sutiko Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro virėjų specialybės dėstytoja R. Miliauskienė. Mokiniai drauge su mokytojais  entuziastingai įsitraukė į maisto gaminimą. Suaugusiųjų klasių mokiniai ir mokytojai energingai sukosi technologijų kabinete ir ruošė sveikus patiekalus šventiniam vakarui.

Visi įsitikino, kad sveikai gyventi nesunku, naudinga, o sveiko maisto gaminimas gali būti kūrybingas ir teikiantis džiaugsmo procesas. Šventinė vakarienė visus sujungė į draugišką kolektyvą. Tai puiki netradicinė integruota  pamoka, kuri  įdomiomis ir tinkamomis priemonėmis padeda suaugusiųjų klasių mokininiams  grįžti į  mokymosi procesą.

Sonata Vaitiekūnė, suaugusiųjų klasių mokinių  auklėtoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8