Get Adobe Flash player

2015 metais Lietuva švenčia 140-ąsias įžymiausio, geriausiai žinomo pasaulyje lietuvių menininko, mūsų visų pasididžiavimo – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gimimo metines. Minėdamast šią sukaktį, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus visos Lietuvos moksleivius kvietė dalyvauti Nacionaliniame fotografijų konkurse.

Beveik devynis mėnesius moksleiviai iš visos Lietuvos aktyviai dalyvavo šiame konkurse, siųsdami savo darbus į muziejų. Buvo atrinkta 140 jaunuolių, įtaigiausiai perteikusių čiurlioniškąją pasaulėjautą fotografijoje. Konkurso nugalėtojus atrinko žymių Lietuvos fotografų ir menotyrininkų komisija: fotomenininkai Gintaras Česonis ir Mindaugas Kavaliauskas, įmonės „Terra media“ direktorius Algimantas Stankevičius, M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktoriaus pavaduotoja Daina Kamarauskienė bei Čiurlionio skyriaus vedėja Vaiva Laukaitienė.

Šiame konkurse dalyvavo ir mūsų gimnazijos abiturientė Aušrinė Ivoškutė. Jaunoji fotomenininkė tapo laureate. Džiugu, kad mokinės darbas buvo atrinktas ir pateko tarp geriausių darbų bei yra eksponuojamas šalia M. K. Čiurlionio darbų, todėl, anot mokinės, nieko negali būti geriau.

Tai pirmas kartas muziejaus istorijoje, kai jaunųjų fotomenininkų darbai eksponuojami tose pačiose muziejaus salėse kaip ir M. K. Čiurlionio paveikslai.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5