Get Adobe Flash player

Rugsėjo 23 dieną į Lizdeikos gimnaziją atvyko Švedijos Skaros Katedros gimnazijos komanda, sudaryta iš penkių moksleivių ir trijų mokytojų. Jau penktą kartą šios gimnazijos atstovai atvyksta į Radviliškį norėdami išdalinti surinktą labdarą mūsų rajono įstaigų bendruomenėms.

Pirmą dieną svečiai aplankė mūsų rajono ligoninę ir padovanojo užvalkalų vaikiškoms lovytėms, kuriuos pasiuvo mokytoja S.Eliasson, taip pat Raudonojo kryžiaus parengtų paketų, skirtų ką tik gimusiems mažyliams. Susitikimo pabaigoje švedams buvo suorganizuota maža ekskursija po ligoninę. Po gardžių pietų ir pažinties, svečiai ir mes, gimnazijos moksleiviai savanoriai, Kultūros rūmuose klausėmės Baltijos gitaristų kvarteto.


Antrąją dieną švedų moksleiviai ir mokytojos Raviliškio rajono savivaldybėje susitiko su meru Antanu Čepononiu ir Radviliškio-Skaros draugystės klubo pirmininku V. Simeliu bei vicemeru K. Auguliu. Po šio susitikimo delegacija ir savanoriai išvyko į Polekėlės senelių globos namus. Ten ne tik bendravome su seneliais, bet ir išdalinome dovanas, kurias atvežė švedų delegacija. Tai buvo už labdaros lėšas nupirktos vaišės, vitaminai ir kiti medicininiai preparatai.

Penktadienį Lizdeikos gimnazijoje vyko Europos kalbų diena. Mokinės Ana Strand ir Izabelė Viidas tapo mokytojomis ir papasakojo gimnazistams apie Švedijos kultūrą, papročius, tradicijas. Mokiniai taip pat galėjo išmėginti savo jėgas versdami tekstą iš švedų kalbos, mokydamiesi ištarti švediškus garsus ir žodžius. Mokytojos Solveig ir Elizabet kitose klasėse taip pat pasakojo apie gyvenimą Švedijoje, o kūno kultūros mokytoja Margareta Lund gimnazijos merginas pakvietė į nuotaikingą aerobikos pamokėlę. Po pietų svečiai aplankė Kryžių kalną ir Naisius, o vakare klausėsi bardų atliekamų dainų.

Šeštadienis buvo skirtas Šiauliams ir pramogoms, o vakare laukė šventė vaikų globos namuose ,,Nykštukas". Globos namų gyventojai gavo daug dovanų: mokyklinių prekių, spalvinimo knygučių, saldžių vaišių. Mažieji auklėtiniai norėdami padėkoti svečiams pristatė mažą spektakliuką. Apsikeitę dovanomis, visi, smagūs ir laimingi, mokėmės švediško žaidybinio šokio ,,Varlytės", o vėliau vaišinomės bendruomenės pagamintais užkandžiais ir kepiniais.

Sekmadienis buvo liūdna diena, nes reikėjo atsisveikinti su naujais draugais. Taigi, savanoriavimas atvėrė mums, Lizdeikos gimnazijos mokiniams, ne tik didesnį kultūrinį pažinimą, bet ir suteikė galimybę susirasti naujų nuostabių draugų, kurie gyvena kitoje Baltijos jūros pakrantėje. Esame dėkingi jiems už pagalbą mūsų rajono bendruomenių įstaigoms, taip pat dėkojame ir Lizdeikos gimnazijos anglų kalbos mokytojai metodininkei Rasai Remeikienei, šios veiklos organizatorei ir koordinatorei.

 

Faustas Norvaiša

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien267
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę267
mod_vvisit_counterŠį mėnesį267