Get Adobe Flash player

Ar būti mokytoju lengva? Manau, į šį klausimą daugelio mokinių atsakymas būtų teigiamas. Tačiau kaip yra iš tikrųjų? Abiturientai turėjo progą „pasimatuoti“ šią profesiją spalio 2 dieną, nes gimnazijoje tradiciškai organizuojama savivaldos diena. Šią dieną mokykloje karaliauja abiturientai: jie ne tik tampa įvairių dalykų mokytojais, bet ir  užima labai svarbias pareigas – vienai dienai perima mokyklos valdžia.

Tą dieną tikrai nebuvo liūdna. Buvo matyti  lengvas abiturientų jaudulys – juk norisi, jog viskas vyktų būtent taip, kaip įsivaizdavome. Mokiniams buvo įdomu stebėti naujuosius mokytojus, užduoti jiems įvairius klausimus ar tiesiog geriau juos pažinti. Keista buvo girdėti, kaip žaliais švarkais vilkintys lizdeikiečiai, su kuriais dalinamės rūbine ar stovime vienoje eilėje valgykloje, staiga taria: „Labas rytas, mokytoja“. Nejučia tenka apsižvalgyti ir suvokti, jog mokiniai taip kreipiasi būtent į mus.

 Po sunkaus darbo abiturientai susirinko mokytojų kambaryje ir aptarė dienos įvykius. Visi tryško gera nuotaika, dalijosi įspūdžiais bei emocijomis. Nors buvo smagu pajusti, ką kiekvieną dieną išgyvena mūsų gimnazijos mokytojai, tačiau abiturientai vieningai pritarė, jog mokytojo darbas yra atsakingas ir ganėtinai sunkus. Atmintyje iki šiol skamba vieno abituriento ištarta frazė: „Tokia diena galėtų būti kas tris mėnesius, tačiau vargu ar ištvertume taip visus metus“. Taigi ši savivaldos diena leido ketvirtokams gimnazistams suprasti, jog nėra taip paprasta būti geru mokytoju. Reikia tikėtis, kad galbūt kas nors iš gausaus abiturientų būrio pasiryš savo ateitį sieti būtent su mokytojo profesija.

                                                                              Abiturientė Dovilė Banaitytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6