Get Adobe Flash player

Ankstų ir dar tamsų šeštadienio rytą trečiokai gimnazistai ir suaugusiųjų klasės vienuoliktokai su trijų mokytojų palyda išvyko nuo Lizdeikos gimnazijos Vilniaus link. Pirmiausia aplankyti  Valdovų rūmai, kuriuose laukė pažintis su sostinės istorija. Po pažinties su Valdovų rūmais mokiniai turėjo laiko papietauti ar atsigerti kavos.

Neilgai trukus pradėjome kelionę po Vilnių. Vaikščiojome rudeninėmis senamiesčio gatvelėmis, užsukdami pasidairyti po renesansinius, barokinius ir gotikinius pastatus: žymiąją Katedrą, įvairias bažnyčias, cerkvę, klausėmės gidės pasakojamų legendų ir įdomių faktų,  taip gilindami savo žinias apie Lietuvos bei Vilniaus istoriją.

Galiausiai atėjo 16 valanda. Laikas, kai Pauliaus Ignatavičiaus režisuotas spektaklis „Hamletas mirė. Gravitacijos nėra“, kuris ir buvo mūsų kelionės „vinis“, turėjo prasidėti. Pirmiausia ypač sužavėjo Lietuvos nacionalinio dramos teatro mažojoje salėje paruoštos dekoracijos:  ant  žemės pabertos pjuvenos, vos keli masyvūs baldai, ant kurių sėdėjo aktoriai ir žiūrėjo į mus, besirenkančius žiūrovus. Truputėlį net nejauku, kai ne tu, o tave stebi. Spektaklyje buvo gvildenamos ne tik jaunimui, bet ir visai  visuomenei aktualios problemos: žmonių nemokėjimas valdyti emocijų, pasidavimas joms, išdavystė, nemokėjimas bendrauti su seniai matytais pažįstamais, skirtingas gyvenimo vertybių  suvokimas ir daug kitų. Spektaklio siužetas kiekvieną vertė susimąstyti ir įsigilinti į aktorių pasakytas frazes, galbūt ir nesuvaidintas emocijas, tad po spektaklio visi išėjo paskendę savo apmąstymuose, bet  tuojau pat puolė aptarinėti to, ką  tik ką matė, ką suprato. Įspūdžių buvo tiek, kad norėjosi jais tuojau pat dalintis, tad pajudėjome namų link.

Nors išvyka buvo organizuota kaip lietuvių kalbos ir literatūros pamoka, nes ką tik susipažinome su renesanso literatūra LDK ir pradėjome baroko laikotarpį, bet joje buvo daugybės dalykų integracijos, tad šių epochų nuotaiką puikiai pajutome.  Net nepastebėjome, kaip greitai prabėgo laikas važiuojant į Radviliškį, nes autobusas tiesiog skendėjo įspūdžių dalinimosi lavinoje. Mokiniai ir mokytojai buvo sužavėti tokiu spalvingu Vilniumi ir jame slypinčiomis dar negirdėtomis istorijomis, neregėtais kampeliais, tad tuoj pat pradėjo organizuoti naujas išvykas į mūsų gražiąją sostinę- Vilnių.

                                           Goda Pranytė ir Karina Miliauskaitė, 3C kl. mokinės

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien2
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę2
mod_vvisit_counterŠį mėnesį2