Get Adobe Flash player

Šiaulių J.Janonio gimnazijoje spalio 22d. vyko respublikinė mokinių ir mokytojų tiriamųjų, taikomųjų  bei kūrybinių darbų konferencija „Žmogus, šviesa ir šviesos technologijos“. Konferencija – baigiamoji  projekto „Šviesa ir žmogus“  dalis. Teorinę medžiagą  apie šviesą pristatė ŠU dėstytojai ir mokytojai,  mokiniai aptarė tiriamuosius įvairių mokomųjų dalykų (biologijos, fizikos, technologijų, psichologijos, dorinio ugdymo, dailės, matematikos, lietuvių kalbos) ir kūrybinius (fotografija, dailė, literatūra) darbus.

Konferencijoje pranešimus skaitė ir mūsų 3A ir 3D klasių mokinės. Kamilija Šiurnaitė, Deimantė Kaltanaitė, Gabrielė Bublytė ir Rugilė Gumuliauskytė pristatė tiriamąjį darbą „Kai naktį trūksta tamsos“ (mokytojos Jurgita Caporkienė ir Asta Šmukštienė). Pranešime aptarti naktiniai šviesos šaltiniai ir jų poveikis žmogui, remiantis apklausos duomenimis, aiškintasi, ar naktį užtenka tamsos ir kaip galima dirbtinai sukurti tamsą. Menų sekcijoje Karina Kuprytė ir Eglė Plukaitė pristatė kūrybinį 3-iokų gimnazistų projektą „Sielos gelmių šviesa“( mokytojos Sandra Karenauskienė ir Alvydė Panova). Tai fotografijų, kuriose užfiksuoti šviesos šaltiniai (tiek natūralūs, tiek dirbtiniai) albumas ir pagal nuotraukas sukurtos miniatiūros, įamžinusios akimirkos įspūdį ar jausmą. Taip per žodį ir vaizdą ieškota galimybės atverti individo sielos šviesą.

                                                                                      Lietuvių k. mokytoja S. Karenauskienė

Miniatiūros:

Žmogus, sako,  tunelio gale mato šviesą.  Aš jos nematau. Ten tik šiukšlės ir apgavystės. Šviesą laikau savyje. Ji visada su manim.

Šviesa apgauna, ar mano akys apgauna? Bet tikrovė išsikreipia.
Svarbus dalykas gyvenime – atskirtis. Šviesą atskirti nuo tamsos. Save nuo kito „aš“.

Žmogaus vidinei tamsai ir abejonėms nugalėti tereikia kito nuoširdžių akių šilumos...

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9