Get Adobe Flash player

Lietingą  penktadienio vakarą meninio žodžio ir muzikos mylėtojai susirinko į jaukią gimnazijos konferencijų salę, kur jau antrą kartą vyko kūrybos vakaras, inicijuojamas gimnazijos bibliotekininkės Valios Kondratenko ir abituriento Fausto Norvaišos. Jaukioje aplinkoje, prie žvakių šviesos, susirinkusius meną vertinančius svečius, kūrybingus ir talentingus mokinius bei mokytojus pasveikino gimnazijos direktorius Jonas Varkulevičius, paskaitydamas savo kūrybos eilių.

 Vakare skambėjo muzikiniai kūriniai, atliekami gimnazijos mokytojo Egidijaus Kablio bei mokinių: Emos Pauraitės, Nedos Nemaniūnaitės ir Lorenos Masliankaitės, Karolio Vileikio ir Miglės Simonavičiūtės. Maloniai visus nuteikė gydytojos odontologės Zitos Dapkuvienės skaitomos eilės ir jos sūnaus Ernesto Dapkaus mintys apie kūrybą bei judviejų atliekamos dainos, lydimos gitaros garsų. Nuotaikingai savo eiles skaitė poetė Rasa Jurgulienė, jau antrą kartą dalyvaujanti gimnazijos kūrybos vakare.


Mokinių kū­ry­ba – bun­dan­čios sa­vi­mo­nės pa­stan­gos at­ras­ti bei su­­kur­ti sa­vo iš­skir­ti­nu­mą, todėl jau­nie­ji kū­rė­jai rin­ko­si skir­tin­gas sa­vi­raiš­kos for­mas: buvo skaitomos ei­lės, miniatiūros, esė, prozos ištraukos. Savo kūrinius pristatė Karina Kuprytė, Guoda Simonavičiūtė, Austėja Kuzinkaitė  ir Faustas Norvaiša, įvairių kūrybinių konkursų dalyvis ir laureatas. Gajus Šlenderis, praėjusių mokslo metų rajoninio meninio skaitymo konkurso trečios vietos laimėtojas,  perskaitė Juditos Vaičiūnaitės eilėraštį „Šatrijos Ragana“.

Mintimis apie kūrybą dalinosi bei savo kūrybą skaitė gimnazijos mokytojos Gitana Abromikienė ir Laimutė Verbickienė. Vakarui baigiantis, direktoriaus pavaduotoja Ina Bajarauskaitė  pastebėjo, kad jau būtų galima išleisti gimnazijos mokinių ir mokytojų kūrybinės veiklos įprasminimą –  almanachą, nes turima kuo pasidalinti ir pasidžiaugti. Šventės pabaigoje gim­na­zi­jos di­rek­to­rius Jonas Varkulevičius pa­dė­ko­jo vi­siems da­ly­viams, vakaro organizatoriams įtei­kė pa­dė­kos raš­tus, o abiturientas Faustas Norvaiša, dėkodamas visiems kūrėjams, padovanojo po rožės žiedą. Šven­tės idė­jos au­to­rės Valios Kondratenko bei renginio vedėjo Gedo Kvedaro pakviesti, vakaro dalyviai vaišinosi arbata ir vakaro rėmėjų – „Rūtos“ saldainių parduotuvės bei miesto kepyklėlių ,,Brodvėjus“ ir ,,Arbatinė“ –  saldėsiais.

Renginys paliko įspūdį tiek vakaro dalyviams, tiek svečiams, nes salėje nuo renginio pradžios tvyrojo jauki ir šilta atmosfera, sielą palietė kuriančiųjų darbai ir muzika. To­kie kūrybiniai vakarai pa­tvir­ti­na, jog kū­ry­ba žmogui leidžia džiaug­tis gy­ve­ni­mu, skaidrinti sa­vo jaus­mus, da­ly­tis jais su ki­tais ben­dramin­čiais.

                                                                                 Lietuvių kalbos mokytoja Gitana Abromikienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien15
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę15
mod_vvisit_counterŠį mėnesį15