Get Adobe Flash player

Lapkričio 27-osios rytą  mes, Lizdeikos gimnazijos 1A klasės mokiniai ir keletas kitų klasių teatro gerbėjų, kartu su teatro mokytoja Rasa Atkočiūniene ir lietuvių kalbos mokytoja Rita Šimkuviene stovėjome savo mokyklos kiemelyje ir nekantriai laukėme atriedančio autobuso. Visi išsiruošėme į integruotą pamoką ,,Žodis. Vaizdas. Judesys“ , kuri vyko Vilniuje. Kelionė iki mūsų tikslo truko nepilnas tris valandas, tačiau jos tikrai neprailgo. Važiuodami mes dainavome, klausėmės muzikos, šnekėjomės ir daug juokavome, o sustoję užkąsti net surengėme mini diskoteką.

Pirmoji pamokos dalis vyko „VICHY“ vandens parke.  Pasiskirstę grupelėmis ėjome aktyviai sportuoti bei mėgautis vandens procedūromis. Parke yra įrengti 9 moderniausi atrakcionai Baltijos šalyse, tarp jų - „Maorių klyksmas“ – veikiantis švytuoklės principu ir leidžiantis patirti nesvarumo būseną. Šis atrakcionas yra didžiausias tarp uždarųjų vandens parkų pasaulyje. Laiką leidome „Lavos“  arba „Bora Bora" pirčių kompleksuose, apsilankėme „Aoraki sniego“ kambaryje, kuriame krenta tikros snaigės, atsipalaidavome „Atogrąžų liūčių“ dušuose su spalvų ir kvapų efektais. „Vichy“ vandens parke stiprinome savo sveikatą, džiaugėmės sukurta svetinga ir egzotiška paskutiniu rojumi žemėje vadinamų Polinezijos salų aplinka ir nuotaika. Tikrai daug sportavome, teko net kelis kartus iš eilės bėgti į šeštą aukštą, kur buvo labiausiai visiems patikusi, nes  ekstremaliausia, oranžinė vandens trasa.

Kita veikla vyko Vilniaus  Katedros aikštėje ir senamiestyje. Visus labai sužavėjo netradiciškai papuošta kalėdinė eglutė, prie jos ir įsiamžinome. Vaikščiodami džiaugėmės šventine dvasia, grožėjomės Vilniaus senamiesčiu. Vėliau turėjome laisvo laiko. Vieni susitiko su seniai matytais draugais, kiti ėjo pietauti, treti aplankė kalėdinę mugę ar kitas vietas. Po to visi susirinkę padarėme draugišką  „Glorijos“ ratą ir vykome į ,,Keistuolių teatrą“.

Paskutinė pamoka buvo įsimintiniausia. Žiūrėjome premjerinį spektaklį, pastatytą pagal italų Renesanso rašytojo Karlo Gocio komediją „Varnas“. Tai commedia dell‘arte žanro spektaklis, kurį režisavo Aidas Giniotis. Šio mistiško spektaklio siužetas apie tai, kaip karalius Milo nušauna užkerėtą varną ir išgirsta jam išpranašautą prakeiksmą, taip pasmerkdamas save ir savo brolį Dženero neįtikėtiniems išbandymams. Finale paaiškėja, jeigu žmogus nepalūžta, lieka ištikimas savo įsitikinimams, kovoja už meilę ir savo artimą, tuomet už savo kančią, kantrybę ir pasiaukojimą būna apdovanotas. Spektaklyje „Varnas“ – charakteringi personažai, kaukės, komiškumas, intriga, muzika, aktorių improvizacija, pasikalbėjimai su publika sužavėjo visus iki vieno. Žiūrėdami mes juokėmės, mąstėme ir pajautėme, koks mums svarbus teatras!

Po spektaklio sėdome į autobusą ir dalindamiesi įspūdžiais patraukėme namo. Dardėdami atgal skandavome: ,,Ačiū!“  Šis svarbus žodis buvo skirtas auklytei Rasai, lietuvių kalbos mokytojai Ritai ir vairuotojui, nes pamoka kitoje aplinkoje tikrai pavyko. Nesvarbu, kad užtrukome daug ilgiau nei įprastose pamokose, kad dar laukia įvairios užduotys, iš šios pamokos mes grįžome įvairiapusiškai praturtėję.

 Ignė Elinauskaitė, 1A klasė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10