Get Adobe Flash player

Gruodžio 4d. Šiaulių Simono Daukanto gimnazijoje vyko  respublikinė  mokslinė – praktinė gamtos mokslų konferencija „Gamtamokslinių tyrimų ir eksperimentų įvairovė“. Konferencijos tikslai: skatinti mokinių domėjimąsi gamtos mokslais; formuoti mokslinio mąstymo ir tyrimo įgūdžius; ugdyti mokinių savarankiškumą, pasidalinti moksleivių ir mokytojų patirtimi; ugdyti mokinių  bendradarbiavimo bei pažinimo kompetencijas, atliekant integruotas gamtos mokslų užduotis; ugdyti gebėjimą naudotis gamtamokslinėmis sąvokomis, savarankiškai atlikti užduotis, rinkti ir apibendrinti informaciją, analizuoti ir daryti išvadas.

Šioje konferencijoje dalyvavo mokiniai, mokytojai ir dėstytojai  iš Vilniaus, Šiaulių, Radviliškio, Kuršėnų, Biržų,  Akmenės, Plungės. Muzikinį sveikinimą konferencijos svečiams skyrė  Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokiniai.  Plenariniame posėdyje buvo perskaityti šeši pranešimai. Kiekvienas pranešimas sudomino klausytojus. Didelį įspūdį paliko pranešimas „Invaziniai gyvūnai – globali problema “. Šį pranešimą skaitė Šiaulių universiteto technologijos ir gamtos mokslų fakulteto dėstytojas Martynas Kazlauskas.

Po plenarinio posėdžio darbas vyko keturiose sekcijose, kuriose buvo pristatyti įvairiausi mokinių fizikos, biologijos, geografijos ir chemijos pranešimai. Mokinių darbus aptarė ir vertino gamtos mokslų mokytojai.

Mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai kasmet dalyvauja šioje konferencijoje. Šiemet  3A mokinės  G. Bublytė ir  E. Plukaitė pristatė integruotą fizikos ir biologijos projektą „Transporto įtaka aplinkai ir sveikatai”; 3A mokinės D. Kaltanaitė,  K. Šiurnaitė ir 3D mokinė R. Gumuliauskytė  „Kai naktį trūksta tamsos”;   4A mokiniai  I. Daukšaitė , D. Kareckas ir 4C mokinė  E. Karenauskaitė „Upelio Beržė tyrimas”; 3D mokinė R. Gumuliauskytė  „Ką žinome apie vitaminus?”;  4A mokinys D. Kareckas, 4 B I. Samoškaitė ir 4E G. Kvedaras „Matematikos mokytoja meluoja!”.

 Mokinius konsultavo mokytojos N. Buračienė,  J. Caporkienė, L. Duglas, J. Kvedarienė, R. Labanauskas, L. Semeniukienė ir A. Šmukštienė .

 Manau, kad mokiniams ši konferencija suteikia galimybę ne tik pristatyti savo atliktus darbus, bet ir palyginti save su kitais, pasidalinti idėjomis ir pasisemti naujų.  

                                 Jurgita Caporkienė, matematikos  mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10