Get Adobe Flash player

Šių metų gruodžio 3d. gabieji mokyklos biologai, chemikai ir fizikai, lydimi biologijos mokytojų R.Dagienės ir L.Semeniukienės, mokyklos psichologės B.Varnienės ir aerobikos mokytojos R.Dirmeikienės, išvyko į Kauną. Pirmiausia mokiniai atvyko į Vytauto Didžiojo Universiteto Botanikos sodą, ten aplankė drugelių kolekciją, laboratorijoje atliko praktinę užduotį – išskyrė pomidoro DNR. Mokiniai pamatė penkiolika skirtingų egzotinių drugelių rūšių, šioje parodoje mokiniai turėjo išskirtinę progą palaikyti drugį rankoje.


Gerai nusiteikę išvyko į Kauno Technologijų Universitetą, kuriame įdėmiai klausėsi lošimų teorijos paskaitos. Mokiniai sužinojo, kur galima pritaikyti matematikos žinias ir kur, be žaidimų, taikomos lošimų teorijos. Visos kelionės vinis – KTU studentų laboratorijoje atlikti bandymai, simbolizuojantys visus KTU esančius fakultetus: gamtos mokslų, cheminės technologijos, elektronikos ir kt. Didžiausią įspūdį mokiniams paliko bandymai su skystu azotu. Pabuvę šioje linksmoje aplinkoje vyko į šiek tiek oficialesnę – Kauno Technologijų Universiteto mokslo ir technologijų centrą „Santakos slėnis“. Ten pasitiko gidė, kuri papasakojo apie ten įsikūrusias firmas, laboratorijas, išradimus, tokius kaip elektroninė nosis, kuri nustato maisto šviežumą, ir pristatė vieną iš dviejų pirmųjų Lietuvos dirbtinių palydovų Lituanica SAT-1. Teko unikali galimybė pabendrauti su profesoriumi Arminu Ragausku, Sveikatos telematikos mokslo instituto vadovu,   kurio  iniciatyva išaugo Sveikatos telematikos mokslo institutas. Daugelis KTU Sveikatos telematikos mokslo instituto projektų vykdomi su tarptautiniai partneriais, yra finansuojami ne tik Europos ar Lietuvos, bet ir JAV mokslo tyrimų agentūrų. Šiuo metu KTU mokslininkų sukurtos neinvazinės žmogaus smegenų diagnostikos technologijos ir technika naudojami atliekant tyrimus JAV ir Vokietijoje pagal JAV Nacionalinės erdvės agentūros (NASA) ir Nacionalinio erdvės biomedicininių tyrimų instituto finansuojamus projektus. „Siekiama suprasti ir suvaldyti astronautų patiriamą mikrogravitacijos sukeliamą sindromą, kai per pirmąją savaitę erdvėje apie 35 proc. astronautų tinsta smegenys, optinis nervas, sutrinka rega bei astronautų orientacija. Nesuvaldžius šio sindromo galima tik svajoti apie žmonių keliones į Marsą, nes daugelis keliautojų ten, tikėtina, nuskristų akli“, – aiškino A. Ragauskas. Mokslininkas  visus sužavėjo savo charizma.

Edukacinės išvykos yra puikus būdas paskatinti mokinius domėtis gamtos mokslais bei gerina tarpusavio santykius.

                                        

                                                                          Kristina Rizlerytė, Deimantė Purytė, 3C kl  mokinės

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3