Get Adobe Flash player

Kasmet kyla įvairiausių minčių, sumanymų ir idėjų, kaip ugdytiniams padėti pajusti didžiosios metų šventės laukimo džiaugsmą. Koks gi adventas be adventinių vakarojimų? Žiemos šventės – ne tik kalėdinis spektaklis dalyvaujant Kalėdų seneliui, bet ir ilgas gražus advento laikotarpis belaukiant didžiausios metų šventės - kūdikėlio Jėzaus gimimo. Tad kaip jį prasmingai ir įdomiai praleisti?

 Anksčiau, pieš prasidedant Adventui, visus piemenis jų šeimininkai paleisdavo pas namiškius ilsėtis ir ruoštis šventei. Advento pradžia laikoma šv. Andriejaus šventė (lapkričio 30d. ), o pabaiga - Kūčių vakaras. Tamsusis prieškalėdinis laikotarpis - žmonių fizinio bei dvasinio apsivalymo, stebuklingos ramybės ir taikos metas.

Gruodžio 9 d. Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų mokymo klasėms ir jiems dėstantiems mokytojams buvo organizuotas renginys „Advento laikotarpis: papročiai, valgiai, puošyba, laukiant Šv. Kalėdų“. Jį inicijavo suaugusiųjų klasių auklėtoja. Į renginį buvo pakviesta virėjų specialybės mokytoja Rima Miliauskienė, kuri dalinosi savo kulinarine patirtimi. Kartu prisiminėme advento tradicijas, pasninką. Pasiskirstę grupėmis ėjome į virtuvę gaminti adventinį laikotarpį atitinkančios vakarienės. Dirbome visi, dirbdami daug bendravome, geriau pažinome vieni kitus, dalinomės savo patirtimi ir įspūdžiais, kartu mokėmės ir virėjų darbo subtilybių, juk virtuvėje prieš šventes visi praleidžiame nemažai laiko. Pagamintus patiekalus susėdome valgyti prie didelio puošnaus stalo. 

Tokie ir panašūs renginiai vyksta jau antrus metus. Džiaugiamės, kad į šią veiklą negailėdami savo laiko įsitraukia vis daugiau mokytojų. Renginio pabaigoje padarėme išvadą, kad advento vakarienės sėkmė daug priklauso nuo mokėjimo gardžiai gaminti ir teisingai padengti stalą, sukurti maksimalius patogumus visiems dalyvaujantiems. O nuobodus pasakymas „gaminti vakarienę“ gali reikšti malonų kūrybinį procesą, kurio tikslas – pagražinti gyvenimą, o šeimyninę vakarienę paversti ypatingu malonumu. Nutarėme tęsti šį projektą ir pavasarį - belaukiant Šv. Velykų, prisiminti tradicijas, papročius, kiaušinių dažymo būdus ir margučių ridenimą.

Džiugu, kad gimnazija  suteikia ne tik formalų, apgalvotą ir sistemingą lavinimą, bet ir supažindina su neformaliomis, nerašytomis vertybėmis. Pabuvimas susikaupimo laikotarpiu visiems buvo naudingas, o palinkėjimai vieni kitiems gražių švenčių dar labiau sušildė malonų vakarą.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3