Get Adobe Flash player

Kiekvienais metais vyksta LRT transliuojama viktorina „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, kurioje 5–12 klasių mokiniai tarpusavyje varžosi įvairiose srityse. Pradžioje dalyviai pildo anketas, atsako į klausimus. Vėliau, jeigu anketoje pateikti klausimai atsakomi teisingai, sulaukiama skambučio, kurio metu mokinys ir vėl turi atsakyti į pateikiamus klausimus. Jeigu pasiseka ir čia, jis gauna kvietimą atvykti į laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ filmavimą. Šiais metais po atrankos pasisekė ir Lizdeikos gimnazijos 3A klasės mokiniui Joeliui Verdingui.  


Sausio 14 d. vyko viktorinos  filmavimas. Nuo pat ankstaus ryto į Vilnių išvykęs Joelis pajuto, ką reiškia būti televizijoje: pirmiausia jis buvo grimuojamas, vėliau laukė žaidimo instruktažas ir  prisistatymas. Po kurio laiko atvyko ir palaikymo komanda – klasės draugai, lydintys mokytojai  ir šeima. Nė kiek nesijaudindamas prieš kameras, parodęs pasitikėjimą savimi, mūsų gimnazijos atstovas, nors klausimai tikrai nebuvo lengvi, jau pirmajame ture išsiveržė į priekį. Vėliau laukė atkakli kova, privertusi jaudintis visą sirgalių komandą. Patekęs į paskutinį etapą, Joelis  trumpam buvo nukritęs į ketvirtąją vietą, kuri nebūtų leidusi dalyvauti finale, tačiau viktorinos pabaigoje teisingai atsakęs į kelis klausimus, pasivijo lyderį ir jau nebeapleido savo pozicijų. Bendroje įskaitoje lizdeikietis antras, o tai tiesioginis bilietas į finalą.

Mes, Joelio bendraklasiai, kaip ir visa mokyklos bendruomenė, labai džiaugiamės jo laimėjimu. Grįždami iš Vilniaus jau planavome kitą kelionę į finalą. Žinome, jog dabar mūsų palaikymo jam reikės dar labiau. Kad ir kas benutiktų, tikime bendraklasio sėkme ir finale.

 

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 3A klasės mokinė Evelina Plukaitė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8