Get Adobe Flash player

Radviliškio Gražinos pagrindinė mokykla, Lizdeikos ir Šeduvos gimnazijos dalyvauja projekte ,,EMILE klasė – integruotas dalyko ir prancūzų kalbos mokymas“. Birželio mėnesį šių mokyklų prancūzų kalbos mokytojai buvo pakviesti į dviejų savaičių stažuotę Bezansono Taikomosios lingvistikos centre.

Teorinių ir praktinių užsiėmimų metu buvo diskutuojama apie prancūzų kalbos mokytojų vaidmenį, padedant mokytojams dalykininkams prancūzų kalba perteikti mokiniams savo dėstomo dalyko programos dalį. Projekte dalyvaujantys mokytojai dalykininkai visą liepos mėnesį taip pat mokysis Vichy universitete, kur gilins ne tik prancūzų kalbos, bet ir metodikos žinias. Tai bus jau trečioji šių mokytojų vasaros stažuotė Prancūzijoje.

Prancūzų kalbos mokytojai stažuotės metu intensyviai dirbo grupėse, kur  analizavo įvairių dalykų programas, vadovėlius, mokėsi kurti užduotis. Įvyko susitikimas su leidinio ,,Dvikalbis mokymas“ autoriumi Jean Duverger, diskutavome apie mokyklinių mainų programas. Vieną dieną praleidome licėjuje, kur turėjome galimybę stebėti įvairių dalykų pamokas. Kai kurie dalykai ten  dėstomi užsienio kalbomis. Mokiniai mokosi dviejų arba trijų užsienio kalbų iki pat mokyklos baigimo.

Daug įdomių dalykų sužinojome informacinių technologijų paskaitose. Europoje dvikalbio mokymo metodas gana plačiai paplitęs, naudinga bus pritaikyti kitų šalių patirtį. Dirbome ir universiteto mediatekoje, kur sukaupta daug įvairios metodinės ir dalykinės medžiagos užsienio kalbų dėstymo klausimais.

Su gidu apžiūrėjome rašytojo Victor Hugo gimtojo miesto Bezansono įžymybes. Ypač didelį įspūdį paliko Citadelė – tvirtovė, suprojektuota ir pastatyta žymaus Liudviko XIV–ojo laikų maršalo Vaubano, ir padėjusi laimėti karus prieš Austriją bei gražinti Prancūzijai Franche-Comté regioną. Ten įsikūrę ir muziejai: Pasipriešinimo ir deportacijų, Istorijos-etnografijos ir net mažas zoologijos sodas.

Tikimės, kad įgytas stažuotėje žinias pagal galimybes pritaikysime ugdomajame procese dirbdami kartu su mokytojais dalykininkais. Gal pasiseks užmegzti ryšius su Prancūzijos mokyklomis, kurios norėtų dalyvauti bendruose projektuose su mūsų EMILE klasių moksleiviais. Jie turėtų unikalią progą savo teorines prancūzų kalbos žinias pritaikyti praktiškai, susipažinti su šios šalies kultūra, tradicijomis bei gyvenimo būdu.

Loreta Brobaitienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11