Get Adobe Flash player

Vasario 12d. į Lizdeikos gimnaziją jau dvidešimt pirmąjį kartą rinkosi mokiniai iš visos šalies bei rajono mokyklų varžytis dėl ,,Žynio“ ir ,,Žyniuko“ titulo.  Šiemet į ,, Žynio“ konkursą atvyko mokinių iš Kauno, Jonavos, Šiaulių, Anykščių, Tauragės miestų, Radviliškio, Raseinių bei Panevėžio rajono gimnazijų. Dėl Žynio vardo varžėsi 39 eruditai. Į ,,Žyniuko“ konkursą susirinko 65  gabūs mokiniai iš rajono mokyklų.


Visus susirinkusius pasveikino Lizdeikos gimnazijos pavaduotoja ugdymui Ina Bajarauskaitė. Pastaruosius kelis metus renginio globėjas yra Seimo narys Vytautas Juozapaitis, kuris ir šiemet sveikindamas susirinkusiuosius linkėjo sėkmės ir džiaugėsi, kad toks konkursas skatina jaunuolius siekti žinių, taip ugdoma patikima jaunoji karta, nuo kurios greitai priklausys Lietuvos ateitis. Sėkmės konkurse linkėjo Arvydas Kavaliauskas, Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo skyriaus metodininkas. Tradiciškai į susirinkusiuosius kreipėsi žynys Lizdeika, pakviesdamas vaidilutes įžiebti aukure išminties ugnį. Šiais metais lizdeikiečiai pasveikino susirinkusiuosius menine kompozicija ,,Pasaka Lietuvai“.

Kol mokiniai atsakinėjo į klausimus, juos atlydėję mokytojai, konkurso svečiai buvo pakviesti į diskusiją ,,Vasario 16- osios ir Kovo 11- osios Lietuvos: ar galėjome geriau?“, kurią vedė ŠU profesorius, istorikas, politologas Arūnas Gumuliauskas. Mokiniai rinkosi į turiningą diskusiją pilietiškumo tema ,,Lietuva. Apie pavojų, tykantį mūsų kiekvieną dieną iš vidaus“, kurią vedė Seimo narys, profesorius Vytautas Juozapaitis. Žyniukus į paskaitą ,,Paprasti atradimai“ pakvietė Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo skyriaus metodininkas- IT specialistas Egidijus Dailidonis ir Lizdeikos gimnazijos matematikos mokytoja metodininkė Laima Duglas.

Šiemet respublikinio ,,Žynio“ konkurso laureatu tapo Šiaulių Didždvario gimnazijos mokinys Jonas Naujokas. Antroji vieta atiteko Lizdeikos gimnazijos mokiniui Joeliui Verdingui, kuris taip pat buvo apdovanotas Radviliškio rajono savivaldybės įsteigtu prizu geriausiam rajono mokiniui, pasirodžiusiam ,,Žynio“ konkurse. Trečiosios vietos laimėtojas- Rimvydas Kojis iš Vaižganto gimnazijos. Žynius apdovanojo Mindaugas Vilnius, ,,Žynio“ konkurso pirmininkas, Radviliškio rajono švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo ugdymo skyriaus metodininkas.

Rajono ,,Žyniuko“ konkurse geriausiai pasirodė trečių klasių grupėje Elinga Chlevickaitė iš Vaižganto progimnazijos, ketvirtų klasių mokinių lyderis- Rokas Mickus iš Kudirkos pagrindinės mokyklos. 5-6 klasių grupėje geriausiai atsakė į klausimus Šeduvos gimnazijos mokinė Ugnė Petraitytė. 7-8 klasių grupėje daugiausiai taškų surinko Šeduvos gimnazijos ugdytinis Ignas Kiela. Nugalėtojams diplomus ir prizus teikęs Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo skyriaus metodininkas Arvydas Kavaliauskas juokavo, kad mokslas ir žinios nieko nesveria, vadinasi, galima panešti labai daug, tad  šis konkursas  mokinius skatina pasisemti patirties. 

Renginio svečiai galėjo stebėti lizdeikiečių parengtą koncertą, skirtą Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai paminėti.

Vieniems mokiniams svarbu kaupti žinias, kitiems- išbandyti save. Prasminga, kad šis konkursas skiriamas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Taip  siekiama ugdyti mokinių  pilietiškumą bei skatinama branginti savo tapatybę.

                                                                

Lietuvių kalbos mokytoja G. Abromikienė

 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3