Get Adobe Flash player

1B klasės mokiniai, dalyvaujantys projekte ,, EMILE klasė - integruotas dalyko ir prancūzų kalbos mokymas“ lankėsi Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje, kur veikia Prancūzų instituto Lietuvoje įsteigta Keliaujanti biblioteka. Tai 700 egzempliorių įvairios tematikos leidinių fondas prancūzų kalba, skirtas visiems, kurie mokosi prancūzų kalbos. Keliaujančioje bibliotekoje yra ir specializuoti leidiniai, skirti prancūzų kalbos mokytojams bei dėstytojams: vadovėliai, garso įrašai, kompiuterinės programos, adaptuoti skaitiniai. Mokiniai susipažino su leidiniais apie Prancūzijos regionus, kultūrinį paveldą ir istoriją, prancūzų visuomenės aktualijas. Jie susidomėję vartė fotografijų ir meno albumus, grožinės literatūros leidinius. Keliaujančioje bibliotekoje daug leidinių vaikams: pasakos, komiksai, o taip pat prancūzų autorių knygos, išleistos lietuvių kalba. Gimnazistai atliko įvairias užduotis (vertė kūrinių pavadinimus, susipažino su knygų leidyklomis, aptarė iliustracijas, skaitė anotacijas...). Parodos medžiaga galima naudotis ne tik skaitykloje, bet ir išsinešti į namus. Išvykoje dalyvavo ir keletas ketvirtokų, kuriuos ypač domino vienas iškiliausių Prancūzijos rašytojų Albert  Camus, kurio 100-osios gimimo metinės minimos šiais  metais. Su jo kūryba mokiniai jau buvo susipažinę per lietuvių kalbos pamokas.

Bibliotekos kultūrinės veikos vadybininkė Danguolė Gaubienė gimnazistus  supažindino  su bibliotekos darbu, saugyklos fondais,  seniausiais leidiniais. Mokiniai  lankėsi Jaunimo erdvėje, kurios vadovas papasakojo apie čia organizuojamos atviras popietės, stalo žaidimus, pokalbius prie arbatos. Apžiūrėta ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto docento Kęstučio Skerio pieštukų kolekcija ,,Pieštukų magija“ , kurioje per 900 pieštukų, atspindinčių jų istoriją, geografiją bei paskirtį.

Bibliotekos galerijoje veikiančioje  Šiaulių krašto tautodailininkų jubiliatų kūrybos parodoje ir mūsų gimnazijos mokytojos Laimutės Indilienės darbai. Gėrėjomės nuostabiais raštais puoštomis pirštinėmis ir kojinėmis, stebino raštų sudėtingumas ir spalvų suderinamumas.

,,Knygų pasaulis“ – tokią temą dabar pirmokai nagrinėja prancūzų kalbos pamokose, o ketvirtokai prancūziškai pristatė biblioteką.  

                                                                     Prancūzų kalbos mokytoja Loreta Brobaitienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien55
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę55
mod_vvisit_counterŠį mėnesį55