Get Adobe Flash player

Pirmokai, dalyvaujantys projekte EMILE (integruotas dalyko ir prancūzų kalbos mokymas),  bendravo su buvusia mūsų gimnazijos mokine Gabriele Petraityte. Ji Vilniaus universitete studijavo prancūzų filologiją, dabar  magistro studijas tęsia Prancūzijoje Reno (Rennes)  universitete. Kartu su Gabriele mokiniai virtualiai keliavo po įvairius Prancūzijos regionus, plačiau susipažino su Normandija, kur Gabrielė pateko pagal Au pair programą (tai  unikali tarptautinė mainų programa, suteikianti galimybę jauniems žmonėms ne tik tobulinti užsienio kalbų įgūdžius, pažinti kitų šalių tradicijas ir kultūrą, bet ir užsidirbti). Gabrielė dvi vasaras gyveno prancūzų šeimoje, užsimezgęs draugiškas bendradarbiavimas tęsėsi ir Lietuvoje, prancūzai buvo atvykę į Radviliškį. Visa Gabrielės šeima vieną vasarą taip pat  keliavo po Vakarų Prancūziją. 

Gabrielė kalba  ne tik prancūziškai,  angliškai,  bet ir ispaniškai.  Ji dalyvavo studentų mainų programoje Ispanijoje. Gimnazistai domėjosi ispanų ir prancūzų kalbų panašumais,  sužinojo, kad mokėdami prancūzų kalbą, supras ir daug ispanų kalbos žodžių.  Neseniai Gabrielė grįžo iš Argentinos, kur atliko keletą mokslinio tyrimo  užduočių tam, kad pabaigtų magistro darbą tema ,,Lietuviškos asociacijos Beriso (Argentina) mieste“ . Mergina susipažino ir bendrauja su įvairių tautybių jaunimu, todėl dabar gilinasi dar ir į italų ir vokiečių kalbas.

Gimnazistai virtualioje erdvėje aplankė šalis, kur kalbama prancūziškai.  Tai ne tik Kanada, Belgija, Šveicarija, Liuksemburgas,  Monakas ar Afrikos šalys. Įdomu buvo iš arčiau susipažinti su užjūrio departamentu Majotu, Prancūzų Gviana, kitų prancūziškai kalbančių salų gyventojų papročiais  ir jų savita prancūzų kalba.

Ne vienas pirmokas jau lankėsi Paryžiuje ir Disneilende, kur Gabrielė vieną vasarą dirbo.  Ji plačiau papasakojo apie savo kalbinę patirtį bendraujant su įvairių tautybių žmonėmis. Tai padėjo mokiniams dar geriau suvokti  žinomo posakio prasmę, kad kalbos atveria duris.

Loreta Brobaitienė  

 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien16
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę16
mod_vvisit_counterŠį mėnesį16