Get Adobe Flash player

Tokia tema 2015 metų spalio 23 dieną Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje vyko atvira integruota lietuvių ir prancūzų kalbos pamoka 1A klasėje. Pamokos tikslas buvo ne tik mokyti analizuoti tautosakos kūrinį, bet kartu ir paskatinti domėtis prancūzų kalba.

  Pamoką vedė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Rita Šimkuvienė ir prancūzų kalbos mokytoja metodininkė Loreta Brobaitienė. Dirbdami grupėse mokiniai nagrinėjo lietuvių liaudies pasaką ,,Eglė žalčių karalienė“. Jie turėjo įrodyti, kad pasaka yra stebuklinė, analizuoti jos erdvę, laiką, atskleisti, kaip veikėjai vertina žemės ir vandenų pasaulį, pastebėti, kuo ši lietuvių liaudies pasaka yra netradicinė.

Vėliau pirmokai svarstė, ar lengva versti pasakas į kitas kalbas.  Pasaka ,,Eglė žalčių karalienė“  yra išversta ir į prancūzų kalbą, o prancūzų kalbos pamokos metu mokiniai bandė taip pat ją išversti, todėl galėjo palyginti savo vertimą su profesionalių vertėjų darbu.  Gabrielius prancūziškai skaitė žalčio Žilvino žodžius, kuriais šis atsisveikino su  Egle, išlydėdamas ją su vaikais į gimtinę, o Aina prancūziškai deklamavo Eglės prakeiksmą. Mokiniai, kurie mokosi prancūzų kalbos, savo grupės draugus mokė prancūziškų žodžių, nusakančių giminystės ryšius.

Prancūzų k. mokytoja pristatė ir kitų gimnazijos mokinių vertimus į prancūzų kalbą (veikė mokinių darbų parodėlė), o mokytoja R. Šimkuvienė atkreipė dėmesį, kad tautosaka įkvepia kūrėjus  įvairiems kūrybiniams darbams, ir komentavo karpinių parodą, skirtą nagrinėjamai pasakai.

Atvira integruota pamoka parodė, kad mokiniai geba analizuoti, daryti išvadas, moka ne tik mokytis, bet ir mokyti kitus. Pamoką baigėme įsivertinimu, ypač prasmingai nuskambėjo Igno žodžiai: ,,Kai praveriam pasakos duris, nesinori jų užverti.“ 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11