Get Adobe Flash player

Daugiamete tradicija tapo lizdeikiečių – gamtos ir tiksliųjų mokslų mylėtojų - dalyvavimas Tėvo Jurgio Ambrozijaus (Ambraziejaus) Pabrėžos mokslininkų, mokytojų, dvasininkų ir mokinių konferencijoje ,,Žmogaus ekologija”. Paprastai į šį susrinkimą pakviečiama solidžių asmenybių. Jų giliamintiškų kalbų apie žmogų šiuolaikiniame pasaulyje dalyviai klausėsi ir šiemet. Savo mintis žodžiu išreiškė pranciškonas brolis Andrius Dobrovolskis, prof. dr. Asta Klimienė iš ŠU Botanikos sodo, televizijos laidų redaktorius Gediminas Beržinis – Beržinskas. Vis dėlto svarbiausioji renginio dalis – darbas grupėse, kur veikė lizdeikiečiai gimnazistai. Tai įtraukiančio darbo, siekiant sužinoti, suprasti, gilintis į gamtos, matematinių reiškinių paslaptis, rezultatų pristatymas.

Lizdeikos gimnazijos mokytojos: biologės Asta Šmukštienė, Lionė Semeniukienė, matematikės Jurgita Caporkienė bei Laimutė Indilienė, nuolat sugalvoja įdomių tyrinėjimo sričių, pasiūlo keliančių smalsumą temų savo ugdytiniams. Tėvo Jurgio Ambrozijaus (Ambraziejaus) Pabrėžos konferencijos ,,Žmogaus ekologija” dalyviai atidžiai žiūrėjo, klausėsi Lizdeikos gimnazijos mokinių darbų, pristatytų įvairiose sekcijose. Tai D.Kaltanaitės, R.Gumuliauskytės darbas „Ar naktį pakanka tamsos?“ (mokyt. A.Šmukštienė, J.Caporkienė), D.Vanagaitės, B.Zevakinaitės „Giliaus ežero pažintinio tako paslaptys“ (mokyt. L.Semeniukienė), I.Elinauskaitės, A.Šilkaitytės, J.Karenauskaitės, G.Karenauskaitės „Mano pasaulis ir knyga“ (mokyt. J.Caporkienė, R.Šimkuvienė, gimnazijos bibliotekos ir skaityklos vedėjos V.Kondratenko bei G.Ivanauskienė), E.Gakštytės, R.Kuraitytės, A.Kuzinkaitės, D.Kibartaitės „Gražių plaukų formulė“ (mokyt. L.Indilienė, L.Semeniukienė) bei kiti. Prie gamtamokslių ir tiksliukų šiemet prisidėjo ir lietuvių kalbos mokytojų S.Karenauskienės bei A.Panovos rengti gimnazistai, paruošę pateiktį „Foto pamąstymai – žmogus ir jo aplinka“. Darbą pristatė O.Plukas ir K.Vileikis. Vertos dėmesio buvo daugumos konferencijoje dalyvavusių Akmenės, Klaipėdos, Kretingos, Šiaulių bei kitų Lietuvos miestų ugdymo įstaigų mokinių (svečių ir šeimininkų) veiklos, apie jas pasakojančios pateiktys. Klausantis pranešimų Lizdeikos gimnazijos mokytojoms jau gimė idėjų naujiems tyrinėjimams.

Konferencijos dalyvė lizdeikietė gimnazistė Rugilė Gumuliauskytė tvirtino: „Susirinko daug draugiškų, apie gamtos ir visuomenės vystymąsi žinių turinčių, jomis pasidalinti norinčių žmonių. Konferencijoje dalyvavusieji mokiniai paskaitė įdomių pranešimų. Supratau, kiek darbo įdeda mokytojas, kad jo pamoka būtų įdomi ir susieta su kitais mokomaisiais dalykais, aiškinanati, kas yra ekologija ir kam ji reikalinga. Šiaulių Didždvario gimnazijos mokytojai yra labai nuoširdūs ir drąsinantys mokinius.“

Kiekvienas dalyvis gavo atminimo dovanėlių, pažymėjimą, kad skaitė pranešimą. Visi atsisveikino, tikėdamiesi susitikti kitais metais, nes rengėjai žadėjo pakviesti dar įdomesnių mokslininkų - svečių.

Lizdeikos gimnazijos mokytoja Alvydė Panova

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8