Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazija šiais mokslo metais aktyviai dalyvauja tarptautiniuose projektuose. Rugsėjo mėnesį gimnazijoje lankėsi mokiniai iš Švedijos, lapkričio mėnesį- grupė mokinių ir mokytojų iš Indijos, o vasario mėnesį- Belgijos moksleiviai ir mokytojai.


Šešiolika mokinių ir du mokytojai iš Belgijos Kasterlee miesto  SMIK mokyklos praleido visą savaitę su lizdeikiečiais dalyvaudami įvairiose veiklose. Projekto ,,Lietuva-Belgija. Kultūriniai mainai“ dienotvarkė buvo gana įtempta- choreografijos ir dailės, muzikos ir teatro, lietuvių ir anglų kalbos pamokos. Projekto tikslas - parodyti Lietuvos kultūrinį paveldą. Po pamokų  vyko abiejų šalių pristatymai, buvo rengiamos išvykos į edukacinius užsiėmimus. Šiaulių ,,Rūtos“ šokolado muziejuje svečiai ir lizdeikiečiai stebėjo šokolado gaminimo procesą ir patys savo rankomis jį bandė pasigaminti. Skėmių traktieriuje pagal visas senovines tradicijas mokėsi kepti meduolius, klausėsi pasakojimų apie senąją traktieriaus virtuvę. Šios veiklos svečiams buvo įdomi patirtis. Belgai ir lizdeikiečiai turėjo puikią galimybę aplankyti Lietuvos sostinę Vilnių bei senąją sostinę Trakus, Kryžių kalną- Lietuvos istorijos ir architektūros paminklą, unikalų liaudies meno ansamblį.

   

Visi belgų mokiniai gyveno šeimose, suteikdami gerą galimybę lietuviams mokiniams ir jų tėveliams tobulinti anglų kalbos įgūdžius, o patiems įgyti patirties prisitaikant prie kitos kultūros, paragauti keistais jiems atrodžiusių lietuviškų cepelinų ir kitų vaišių. Šeimos organizavo išvyką į Šiaulius, žaidė boulingą, rengė grupės susitikimus namuose. Projekto savaitei baigiantis visi projekto dalyviai buvo pakviesti į vakaronę gimnazijoje. Lizdeikos gimnazijos mokinių šeimos ir svečiai iš Belgijos šoko belgiškus šokius, dainavo lietuviškas dainas, aptarė projektą. Bendraujant jaukioje aplinkoje laikas neprailgo, per savaitę jaunimas susibičiuliavo, todėl buvo gana sunku skirtis.

Balandžio mėnesį lizdeikiečiai vyks į Belgiją, kur susitiks su savo draugais belgais ir tęs kultūrinių mainų projektą: susipažins su šios šalies kultūriniu paveldu, tobulins kalbinius įgūdžius.

 

Žana Bareikienė, Rasa Remeikienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien2
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę2
mod_vvisit_counterŠį mėnesį2