Get Adobe Flash player

Išgirdau – užmiršau, pamačiau – įsiminiau, padariau – išmokau.

Kinų patarlė

Projektinis darbas Lizdeikos gimnazijoje – tai mokymosi metodas, kuriam neužtenka vien teorinių studijų, bet reikia ir praktinės patirties, reikia imtis iniciatyvos ir veikti tikrame darbo procese, priimti sprendimus planuojant ir vykdant planą, vertinant galutinį ar tarpinį rezultatą. Projektinio darbo metu lizdeikiečiai, bendradarbiaudami su mokytojais ir kitų specialybių atstovais, tiria ir sprendžia problemas neatitrūkę nuo socialinės tikrovės, kurioje jos iškyla.  Projektinės veiklos metu mokiniai mato, kad teorija taikoma praktikoje ir atvirkščiai - iš praktinių rezultatų atliekami teorinio pobūdžio apibendrinimai, moksleiviai įtraukiami į kolektyvinį darbą, jie turi galimybę mokytis bendradarbiauti sprendžiant problemas ir atliekant bendrus darbus.  Mokytojai generuoja idėjas ir skatina mokinius jas įgyvendinti, integruoja kelių dalykų temas į bendrą temą, moko išklausyti ir toleruoti kitų nuomones, motyvuoti savąją, ieškoti ir rasti kompromisą. Nedidinant mokinių krūvio, pateikiamos tokios užduotys, kurios vaikams atrodo lyg pramoga. Darbą vainikuoja konkretūs vaisiai, pavyzdžiui, žodinis pristatymas.

Kovo 4 dieną net 15 gimnazistų delegacija vyko į tarptautinę konferenciją „Moksleivių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos projektiniai darbai“ Šiaulių universitete. Ją organizavo Šiaulių Simono Daukanto gimnazija,  Šiaulių Universitetas ir Šiaulių Švietimo centras, Lietuvos gimnazijų asociacija. Konferencijoje dalyvavo ne tik mūsų respublikos mokiniai, bet ir svečiai iš Latvijos. Dalyvius sveikino  Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos direktorius Vytautas Kantauskas, ŠU Informatikos, matematikos ir e.studijų instituto direktorius Matematikos katedros profesorius dr. Darius Šiaučiūnas ir S. Daukanto gimnazijos mokiniai.

 Darbas prasidėjo plenariniais pranešimais, tarp kurių buvo ir lizdeikiečių pateiktas  ,,Brūkšninis kodas (Barcode)“. Projektą pristatė Evelina Žygaitė, Evelina Girulskytė, 3E kl. (mokyt. Laimutė Indilienė). Po pertaukėlės konferencija persikėlė į sekcijas ir čia buvo pristatyti Lizdeikos gimnazijoje sukurti darbai:  „Mano pasaulis ir knyga. (My World and the book)“. Projektą pristatė  Goda Karenauskaitė, Justina Karenasukaitė, Agnė Šilkaitytė, Ignė Elinauskaitė, 1A kl. (mokyt. Jurgita Caporkienė, Rita Šimkuvienė, bibliotekininkės Valia Kondrotenko ir Gražina Ivanauskienė),  Matematikos mokytoja meluoja! (Mathematics teacher lied!)“. Projektą pristatė Donatas Kareckas, Inga Samoškaitė, Gedas Kvedaras, 4kl. (mokyt. Jolanta Kvedarienė, Laima Duglas). ProjektąPinigai. (Money)“ pristatė Guoda Kačinskaitė, Simona Šapronytė, Deimantė Purytė, 3 kl. (mokyt. Jurgita Caporkienė, Asta Šmukštienė). ,,Lino kelias. (Linen widgets and ornaments)“ projektą pristatė Matas Vaitiekūnas, Agnė Matuzaitė, Austina Turčinaitė, Monika Makarovaitė, Gabija Butautaitė, Rugilė Petrauskaitė, 2-3 kl. ( mokyt. Sonata Vaitiekūnė, Ilma Andriušaitienė). „Figūrinė pelėda (Figurine OWL)“ projektą pristatė Urtė Kriaučiūnaitė, Roberta  Morkytė, I kl. (mokyt. Jolanta Kvedarienė, Laima Duglas).

Projektus stebėjo  ne tik mokiniai, bet ir sekcijų kuratoriai. Jie lizdeikiečių darbus įvertino puikiai. Projektų autoriai gavo atminimo dovanėlių, daug įspūdžių ir patirties  bei pasiryžimo ruošti naujus projektus ir dalyvauti konferencijoje kitais metais.

Matematikos mokytoja metodininkė

 Laimutė Indilienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4