Get Adobe Flash player

Grupė Lizdeikos gimnazijos mokinių, lydimi anglų kalbos mokytojos S. Petraitienės, tęsdami projektą ,,Mokomės keliaudami“ balandžio 8-10 dienomis lankėsi Londone. Tai buvo puiki galimybė ne tik patobulinti anglų kalbos įgūdžius, bet ir susipažinti su  miesto lankytinomis vietomis, apie kurias skaityta vadovėliuose. Savo didingumu sužavėjo šv. Pauliaus katedra, kuri savo kupolo didžiu nusileidžia tik šv. Petro bazilikos kupolui Vatikane,  Parlamento rūmai, kuriuose šiandien įsikūrę Lordų rūmai ir Bendruomenių rūmai, garsusis Parlamento rūmų laikrodžio bokštas – Didysis Benas (Big Benas). Tai didžiausiais tokio tipo laikrodis pasaulyje.  

Žinoma, būtų nedovanotina nepabuvoti Trafalgaro aikštėje, daugelio pamėgtoje susitikimų vietoje, ar neįsiamžinti su pasaulio įžymybėmis Madam Tiuso muziejuje. Nepastebimai pralėkė laikas, vaikščiojant po Britų muziejų, turintį vieną iš įspūdingiausių archeologinių kolekcijų pasaulyje, Gamtos istorijos muziejų, kuriame galima susipažinti su pasaulio evoliucija, ekologija,  Viktorijos ir Alberto muziejų, kuriame saugoma gausi meno ir taikomosios dailės kūrinių kolekcija, o ir eksponatų dar daug liko neapžiūrėtų, nes vien šio muziejaus ekspozicijos ilgis – 11 kilometrų.

Lankytasi Č. Dikenso bute, Šerloko Holmso name, Globe teatre, kuriame V. Šekspyras pastatė net keletą savo dramų. Tiesa, tai yra tik buvusio teatro kopija, nes pirmasis teatras ne kartą degė.

Atbudusia pavasarine gamta žavėtasi einant į Bekingemo rūmus- oficialią karalienės rezidenciją. O štai Temzės upė pereita net kelis kartus – moderniuoju Tūkstantmečio tiltu  ir Londono simboliu tapusiu Tauerio tiltu, kuris, beje, nušviestame vakariniame mieste dar didingiau atrodė nei dieną.

Žavėtasi ne tik lankytinais objektais, bet vaikščiota senamiesčio gatvelėmis, pozuota prie britiškų telefono budelių, senųjų taksi, susipažinta su metro linijomis, bendrauta su  londoniečiais ir turistais iš kitų šalių, o kai kas susitiko su draugais    lietuvaičiais, gyvenančiais Didžiojoje Britanijoje. Nors įsėdus į lėktuvą maudė kojas, tačiau atsisveikinti norėjosi ne ,,Viso gero“, o ,,Iki pasimatymo, Londone!“ 

                                                                 Gintauta Dauneckytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien35
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę35
mod_vvisit_counterŠį mėnesį35