Get Adobe Flash player

Kiekvieną mėnesį mūsų gimnazijoje lankosi Jacques Uberti iš Prancūzijos. Mes kalbėjomės su Jacques apie jo gyvenimą Prancūzijoje ir Lietuvoje.

Jacques atvyko į Lietuvą š.m. rugpjūčio mėnesį. Jis pasirinko Lietuvą, nes visiškai nepažino Baltijos regiono. Dabar gyvena Vilnuje, dirba Basanavičiaus gimnazijoje, o penktadieniais vyksta į Alytų, Anykščius, Pasvalį. Mokytojas lankosi ir Lizdeikos gimnazijoje. Mokiniams, dalyvaujantiems EMILE projekte, jis dėsto istorijos modulio temas prancūziškai.

Jacques kilęs iš Auvergne regiono (valanda kelio iki Liono). Jo vyresnioji sesuo Anais yra istorijos mokytoja. Jaunesnysis brolis Arthur, kuriam 21-eri, studijuoja teatrą ir režisūrą Belgijoje. Jacques taip pat domisi teatro menu ir vaidyba.

Pasak Jacques, mokykloje jis buvo labai tylus, ramus, kuklus ir neplanavo tapti mokytoju. Bet pasirinko studijuoti anglų kalbą, o vėliau - prancūzų kalbą. Jam patinka dirbti su jaunimu. Beje, Jacques pastebėjo, kad lietuvaičiai angliškai kalba geriau negu prancūzai. Tiesa, Jacques mokosi lietuvių kalbos, supranta nesudėtingas frazes ir stengiasi pats po truputį kalbėti lietuviškai.

Mokytojui iš Prancūzijos patinka Lietuvoje, tačiau pasilikti čia neplanuoja.

 

Rūta Šaulianskaitė, 3 B kl.

Kernius Petraities, 4A kl.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11