Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų klasių mokiniai, vykdydami projektą ,,Mokomės keliaudami“, saulėtą šeštadienį, balandžio 16-ąją, važiavo į Anykščius. Čia vyko integruota matematikos ir  lietuvių kalbos pamoka kitoje erdvėje ,,Anykščių krašto talentai“.

Tarpdalykinė integracija, vykstanti kitoje ugdymo aplinkoje, sudaro daugiau galimybių priartinti mokymąsi prie gyvenimo, pritaikyti užduotis pagal mokinių poreikius, polinkius ir galias. Tinkamas dalykų tarpusavio ryšių suradimas ir integravimas įprasmina mokymąsi, suteikia galimybę atskleisti ugdytinių kūrybiškumą, skatina mokinių mokymosi motyvaciją, padeda greičiau įsiminti reikiamą informaciją, pagilina, išplečia ir susieja žinias bei gebėjimus. Pažinimo procese svarbu išsaugoti mokinio norą domėtis gamtine, socialine, kultūrine aplinka ir paskatinti atradimais dalintis su kitais. Dar ruošdamiesi keliauti mokiniai sudarė kelionės biudžetą, užsakinėjo lankomus objektus, planavo laiką, prisiminė iškilius Anykščių krašto žmones.

Lankydami objektus suaugusiųjų klasių mokiniai prisiminė Antano Baranausko ir Jono Biliūno gyvenimo bei kūrybos kelią, savo akimis pamatė poeto A. Baranausko apdainuotą Anykščių šilelį ir klėtelę, kurioje per dvejas vasaros atostogas gimė garsioji romantinė poema ,,Anykščių šilelis“, o užkopę į Laimės žiburį Liudiškių piliakalnyje aplankė lyrinės prozos pradininko J. Biliūno kapą ir apmąstė, kokias krikščioniškąsias vertybes stengėsi išsaugoti šis prozininkas. Stebėdami aplinką mokiniai suvokė meilės ir pagarbos gamtai prasmę, kartu diskutavo ekologinėmis temomis apie Lietuvos miškų ir upių išsaugojimą. Aplankę antrą pagal dydį Lietuvoje Puntuko akmenį ir pakilę lajų taku visi grožėjosi Anykščių apylinkėmis ir Šventosios upės vingiais. Akį traukė ir iš tolo spindintys Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios bokštai. Lankydami šią šventovę, mokiniai prisiminė gotikinio stiliaus bruožus architektūroje ir parabolės pritaikymą praktikoje. Visus sudomino ir vienintelio Lietuvoje Angelų muziejaus ekspozicija bei vienintelio Lietuvoje likusio siauruko istorija. O greičio ir adrenalino mėgėjai  išbandė vasaros rogučių trasą.

Keliaudami namų link mokiniai dalinosi įspūdžiais, pastebėjo, kad gamtos ir kultūros paminklų lankymas, mokymasis ne klasėje sukelia daug daugiau teigiamų emocijų, neretai įprastas ar jau lankytas vietas leidžia pamatyti kitaip. Patirtimi grįstos žinios įsisavinamos giliau ir ilgesniam laikui. Mokymasis keliaujant leido suaugusiųjų klasių mokiniams susieti atskirus mokomuosius dalykus į visumą ir patirti naujų įspūdžių.

Matematikos mokytoja metodininkė Sonata Vaitiekūnė

 Lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Rita Šimkuvienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9