Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų klasių mokytojai  ir  11-12 klasių mokiniai gegužės 6-7 dienomis viešėjo Latvijoje, Jūrmalos vakarinėje mokykloje. Šios mokyklos kvietimu vykome į susitikimą aptarti trišalio (Lietuvos, Latvijos ir Estijos) dalyvavimo tarptautiniame eTwinning projekte suaugusiųjų klasių mokiniams ir mokytojams.

Lizdeikos gimnazijos suaugusiųjų klasių mokytojai jau turi tokio bendradarbiavimo patirties, nes prieš keletą metų taip pat kartu su partneriais iš Latvijos ir Estijos vykdė projektą NORDPLUS ADULT. Prieš vykdami turėjome parengti videomedžiagą apie savo gimnaziją, suaugusiųjų klasių mokytojus ir mokinius. Trumpai pristatėme save anglų ir rusų kalbomis, pasveikinome partnerius jų gimtąja kalba.

Susitikimas vyko Jūrmalos vakarinėje mokykloje. Jos šeimininkai pristatė savo mokyklą, veiklą, mes – savo sukurtą filmuką, kuris sulaukė nemažai susidomėjimo, na, o atstovai iš Estijos Rakverės vakarinės mokyklos tarė trumpą žodį apie save. Mokiniai ir mokytojai dirbo atskirose grupėse, aptarė naujo projekto sąlygas. Latvijos atstovai parodė istorijos vaizdo pamoką, po kurios visi atlikome žaismingas užduotis. Bendros vakarienės metu dalinomės įspūdžiais, keitėmės patirtimi, kalbėjome apie iškylančias problemas.  Po to - vakarinis pasivaikščiojimas gražiomis kurortinio Jūrmalos miesto gatvėmis. Saulės palydėjimas Baltijos jūros pakrantėje ir nuotraukos prie lankomiausio objekto, simbolizuojančio ilgaamžiškumą, – vėžlio skulptūros – nepaliko abejingų, ypač tų, kurie Jūrmaloje lankėsi pirmą kartą.

Kitą dieną vykome į Latvijos miestą Cėsį, kuris nutolęs nuo Jūrmalos apie 100 kilometrų. Čia pirmiausia aplankėme unikalią sodybą, kurios šeimininkai papasakojo apie stebuklingą šaltinį ir kaip gimė idėja sukurti įspūdingą poilsio vietą. Atsigėrę tyro vandens ir pasigrožėję išpuoselėta aplinka, vykome į miesto centrą. Cėsių miesto ištakų reikėtų ieškoti dar prieš 800 m. Jos susijusios su Cėsių viduramžių pilimi, aplink kurią XIII a. pradėjo formuotis miestas. Viduramžių pilies griuvėsiai dabar yra įspūdingiausias Cėsių istorijos liudytojas, savo romantišku viduramžių architektūros žavesiu traukiantis miesto svečius. Šioje pilyje ir vyko kultūrinė programa. Patekome visai į kitą laikmetį, turėjome klausyti pilies šeimininkų, atlikti įvairias greičio ir jėgos užduotis, šokti, dainuoti. Ragavome tradicinių latviškų valgių, apžiūrėjome restauruojamą pilį.

Atsisveikindami Jūrmalos vakarinės mokyklos mokytojai dėkojo už bendradarbiavimą, pasidžiaugė mūsų mokytojų ir mokinių aktyvumu. Išvykdami pasikeitėme atminimo dovanėlėmis, o aktyviausiems mūsų gimnazijos suaugusiųjų klasių mokiniams buvo įteikti ženkliukai. Visų trijų Baltijos šalių atstovai nusprendėme, kad bendras projektas turi vykti, o vakarinės mokyklos mokiniai turėti galimybę plėsti savo kultūrinį akiratį.

Mokytojos Sonata Vaitiekūnė ir Rita Šimkuvienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5