Get Adobe Flash player

Ar mes ją užauginsim ?- Mūsų Taiką lyg pupą…

 

Sutikim, kiekvienas viduje trokštam Taikos, linkim jos sau, savo artimiesiems ir visam Pasauliui. Ko būtų verti visi kiti troškimai ir siekiai, jei nebūtume ramūs dėl ateities. Ką patys galim padaryti vardan jos? Juk Pasaulio taika prasideda kiekvieno mūsų viduje. Taikai užauginti užtenka vieno daigo. Sudaiginkim Taiką pirmiausia savyje ir puoselėkim, neapleiskim, išauginkim iki dangaus - kaip pupą.

Birželio pirmąją - Tarptautinę vaikų gynimo dieną - skelbiame apsikabinimų už Taiką diena! Nors vieną dieną metuose nustokim smerkti, teisti, labiau įsiklausykim ir išgirskim kitą, atsipalaiduokim ir pažaiskim kaip vaikai. Juk Nuotaika – Nuo Taikos. Užkrėskime vienas kitą nuo pat ryto gera nuoTaika ir šypsena.

Birželio pirmąją pradedame unikalią kasmetinę apsikabinimo už Taiką tradiciją, užgimusią Lietuvoje. Junkis prie iniciatyvos „Taikos Glėbys” ir birželio 1 d. lygiai 19 valandą apsikabink šalia esantį ir ištark žodį Taika kartu su visa Lietuva.

Kariauti reikia drąsos,  dar didesnės drąsos reikia gintis ir didžiausios drąsos - būti taikiam. Ir jeigu lengva apkabinti žmogų, kuris Tau patinka, tada pabandyk pasikviesti ir apkabinti tą, kuriam seniai negali atleisti. Tokią dieną, skirtą taikos apkabinimams, bus lengviau tai padaryti, nes apsikabins visa Lietuva.

Pirmieji Akcijos metai tebūna susitaikymo viduje: savyje, šeimoje, tautoje, valstybėje – metais. Taikos akcijos simboliu pasirinkome pupą – baltišką gyvybės medžio simbolį. Lietuvos žmones kviečiame pasodinti vienas kitame taikos pupą ir pažiūrėti ar iš jos gali išaugti taikos medis. Atsineškite pupų, delnuose įkraukite jas taikos linkėjimu ir apsikeiskite su šalia esančiu.

Akcija organizuojama pirmą kartą, tačiau prie jos jau prisijungė net 50 Lietuvos miestų, kuriuose jau šių metų birželio 1-ąją bus surengti kultūros renginiai ir įgyvendintas Akcijos svarbiausias akcentas – apsikabinimo momentas lygiai 19 valandą, kuomet Lietuvos žmonės kviečiami akimirkai apsikabinti vienas kitą ir vienu metu ištarti žodį “TAIKA”, taip pareiškiant savo asmeninį kvietimą gyventi taikiame pasaulyje ir darnoje.

Akciją Lietuvoje palaiko Raudonojo kryžiaus draugija, Lietuvos Moksleivių Sąjunga, Lietuvos Studentų Sąjunga, Caritas Lietuva, Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba Lietuvoje, Tarptautiniai jaunimo rūmai (JCI Lietuva), Lietuvos Jaunimo Organizacijų Taryba, Lietuvos Tėvų Forumas, Lietuvos Vaikų ir Jaunimo Centras, Lietuvos Rotary organizacija, Lietuvos Rotaract taryba, Lietuvos LIONS Klubų Asociacija, Versli Lietuva, Tarptautinis Taikos vėliavos komitetas prie Jungtinių Tautų Organizacijos, “Rytojaus Lietuva”.  Projektą globoja Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.           

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7